Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fridolina Rolfö om rädslan efter smällen: ”Mitt liv är värt så mycket mer”

För två år sedan drabbades den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö av en hjärnskakning som höll henne borta i två månader.
De mentala spåren sitter dock fortfarande kvar.
– Jag känner att mitt liv är värt så mycket mer än en fotbollsmatch, säger hon till SVT.

Fotbollslivet leker för Fridolina Rolfö. Hon är en av de stora stjärnorna i det svenska EM-laget och spelar till vardags i en av världens bästa klubbar, FB Barcelona.

För ett par år sedan såg det dock inte lika ljust ut.

I Champions League-finalen i augusti 2020 med hennes dåvarande klubblag, tyska Wolfsburg, åkte Rolfö på en hjärnskakning som höll henne borta från spel i två månader.

I en intervju med SVT berättar 28-åringen från Kungsbacka om den tuffa tiden efter smällen. Hon berättar att hon den första tiden inte klarade av att göra frukost till sig själv och att hon mest låg i ett mörkt rum.

– Där och då… När man mår så dåligt blir man smått deprimerad. Jag är normalt en person som är väldigt aktiv, att gå från det till att inte kunna göra något överhuvudtaget var tungt..., säger hon.

Väljer fortfarande duellerna

När hon väl var tillbaka på planen hade hjärnskakningen satt spår mentalt.

– Jag var orolig, jag gick inte in i många dueller. Det kan jag känna fortfarande idag. Om det inte är direkt avgörande, då finns det vissa dueller som jag undviker.

Hon fortsätter:

– Det är inte något jag pratar så mycket om. Det kanske inte är så populärt, man vill ju alltid vinna och in i alla dueller. Men jag känner att mitt liv är värt så mycket mer än en fotbollsmatch om det inte är superviktigt. Jag väljer vilka situationer jag går in i, även om det har det blivit bättre med tiden och jag är inte lika rädd för dueller.

LÄS OCKSÅ: Fridolina Rolfö om hjärnskakningen: Inga tankar på match

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt om fotbolls-EM i England 2022

LÄS OCKSÅ: Elin Rubensson uttagen till EM – men kollade på Bolibompa

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.