Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fridolina Rolfö har mycket att jubla åt

Klar för världens bästa klubblag och en viktig kugge för svenska landslaget på OS.
Fotbollslivet leker för Fridolina Rolfö.
– Jag har två av de roligaste händelserna i mitt liv framför mig, säger 27-åringen.

En rejäl regnskur sveper över de sex vita tälten på gräsfältet i Göteborg där landslaget har sin pressträff inför Tokyo-OS. Spelarna som ska träffa media ser nästan ut som en liten armé där de kommer promenerandes med matchande träningskläder och paraplyer.

– Nu är vi i Göteborg! säger Fridolina Rolfö och skakar av regnet från paraplyet.

Det märks att hon är på gott humör, och varför skulle hon inte vara det? Med en OS-turnering runt hörnet och strax efter det, en flytt till världens just nu bästa klubblag.

– Jag har vetat ganska länge att jag skulle lämna Wolfsburg. Jag har funderat på vad som skulle passa mig bäst och vad som vore en utmaning för mig, säger hon och fortsätter med att utveckla vad som till sist fällde avgörandet:

– Barcelona är ju en av de bästa klubbarna i världen. En Champions league-vinnare med höga ambitioner som vill fortsätta vara på den nivån. Det lockar otroligt mycket.

Kommer sticka ut

Hon ser sin egen spelstil som något som kommer sticka ut jämfört med Barcelonas andra spelare.

– Jag är lite mer hotande i min spelstil och gillar att gå i djupled, variera mig och använda min fysik. Tanken är att jag ska kunna använda mina spetsegenskaper.

Även om Spanien-flytten förstås är en av hennes fotbollslivs mest spännande upplevelse ligger det för tillfället inte i det omedelbara blickfånget.

– Det känns skitkul och jag längtar jättemycket. Men någonstans känns det rätt långt bort i och med att det är OS som är mitt fokus för tillfället.

”Jättefördel att ha USA direkt”

OS, ja. Sverige premiärspelar mot regerande världsmästaren USA 21 juli. Ett USA som spelat 44 raka matcher utan att förlora. En mardrömsmatch? Inte för Rolfö.

– Jag tror att det är en jättefördel att ha dem direkt. Vi kommer in i turneringen och får möta de bästa direkt, då vet vi var nivån är.

Under OS i Rio för fem år sedan slog Sverige ut USA i kvartsfinalen. En turnering som Rolfö – och många svenskar med henne – har fina minnen från.

– Det är helt magiska minnen och ett mästerskap jag sent kommer glömma.

Nu hoppas, och tror, hon på en repris.

– Det känns jättebra, jag har en bra känsla i kroppen. Jag tror att vi har alla möjligheter att ta oss långt i turneringen.

Med Tokyo-OS runt hörnet och en flytt till världens just nu bästa klubblag runt nästkommande hörn hade det inte kunnat vara särskilt mycket bättre för Fridolina Rolfö just nu.

– Livet leker, det ska jag vara ärlig och säga. Jag har två av de roligaste händelserna i mitt liv framför mig. Det är en jättedröm att få vara med på OS-resan och att sedan spela för världens bästa fotbollsklubb... Jag är så glad för det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.