Fridolina Rolfö om hjärnskakningen: Inga tankar på match

För sju veckor sedan fick landslagsstjärnan Fridolina Rolfö hjärnskakning. Hon är fortfarande inte tillbaka på planen och vet inget om när hon kan vara det.
– Inte alls. Vi har ingen längre plan. Det får gå efter känsla och hur dagsformen är och hur jag mår, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Den svenska landslagsanfallaren Fridolina Rolfö har inte spelat en match sedan hennes Wolfsburg förlorade Champions League-finalen mot Lyon i slutet av augusti.

I slutet av matchen fick Rolfö en smäll men spelade klart matchen då hon inte kände några symptom.

Det visade sig dock vara en hjärnskakning och 26-åringen från Kungsbacka är inte tillbaka i spel än.

– De är frustrerande när man märker att det inte går över efter en vecka eller två som jag hade förhoppningen att det skulle göra. Samtidigt får man ha tålamod och ta det dag för dag. Jag har en otrolig respekt för hjärnskakningar, säger hon till SVT.

ANNONS
Fridolina Rolfö drabbades av hjärnskakning i Champions League-finalen mot Lyon.
Fridolina Rolfö drabbades av hjärnskakning i Champions League-finalen mot Lyon. Bild: POOL

Inga planer på match

Rolfö togs inte ut i Peter Gerhardssons senaste landslagstrupp, till EM-kvalet, och när hon kan vara tillbaka är inte klart. Det finns inga tankar på det i nuläget.

– Inte alls. Vi har ingen längre plan. Det får gå efter känsla och hur dagsformen är och hur jag mår.

Hon berättar att det känts bra de senaste dagarna men att det kan variera snabbt.

– Mina besvär har inte varit så extrema. Man har ju hört om riktigt tuffa fall där man varit illamående och inte orkat något alls. Min har varit lite mer konstant och inte så extrem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS