Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Frida Nordstrand trakasserad i direktsändning

Kvällen före Sveriges kvartsfinal mot England sände TV4 direkt från Samara. Mitt i sändningen trakasseras programledaren Frida Nordstrand av en förbipasserande - och Olof Lundh säger ifrån.

TV4 är på plats i Samara kvällen före kvartsfinalen mellan Sverige och England och direktsände från en gata i staden.

Mitt i sändningen passerar ett gäng män och en av männen stannar upp bakom Frida Nordstrand och säger: ”fuck her right in the pussy”.

Nordstrand håller minen och fortsätter jobbet men Olof Lundh sticker in:

— Vilken idiot. Han borde straffas på något sätt, men det får vi ta sen.

Efter sändningen säger Frida Nordstrand till Expressen:

— Visst är det oacceptabelt och sorgligt att det händer, men idioter finns överallt och jag låter mig absolut inte kränkas av idioter. I ärlighetens namn bekommer det mig inte det minsta. Inte överhuvudtaget.

— Jag har sagt det förut, i fallet med påhoppen på Jimmy Durmaz, med åsikterna om kvinnliga kommentatorer och så vidare... Att vi inte får låta dem vinna. Vi ska absolut markera, men hatet får aldrig vinna.

Olof Lundh:

— Man måste ju reagera. Jag kunde inte hålla mig när man står i direktsändning, det är fan inte klokt. Jag tycker att det är viktigt att markera, annars normaliserar man det,

Det är inte första gången under mästerskapet som kvinnliga reportrar utsätts för sexuella trakasserier i sändning. Under de svenska fansens marsch till arenan inför premiären mot Sydkorea utsattes Aftonbladets reporter och några dagar senare utsattes en brasilians journalist som svarade med att ryta ifrån i sändningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.