Fredrik Reinfeldt fick nobben av Djurgården

Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt ville ta en plats i Djurgården Fotbolls styrelse – men medlemmarna sa nej.
– Det var inga tvivel om att det var en majoritet där, säger klubbens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

ANNONS
|

Den tidigare statsministern (2006-2014) och moderatledaren Fredrik Reinfeldt är ett hängivet Djurgårdsfans. För ett år sedan nominerades han till Djurgården Fotbolls styrelse.

– Jag är en föreningsmänniska med gedigen erfarenhet av föreningsliv. Jag har stor internationell erfarenhet, jag har mycket beslutskraft och har länge varit med i föreningar och organisationer där jag vet om att hålla ordning på ekonomi. Det finns flera saker jag kan bidra med, sa han till Expressen när nomineringen blev känd.

På onsdagen hölls klubbens, på grund av coronapandemin försenade, årsmöte och det var dags för medlemmarna att ta ställning till bland annat Reinfeldts inträde.

ANNONS

– Det är ett spektakulärt namn och sedan valberedningen kom med informationen om att han var nominerad har det varit lite av två läger, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Fredrik Reinfeldt är ett hängivet Djurgårdsfan.
Fredrik Reinfeldt är ett hängivet Djurgårdsfan. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

LÄS MER:Niklas Strömstedt och Steffo Törnquist bakom AIK:s köp av Mikael Lustig

”Inga tvivel”

Enligt tidningen var det 264 medlemmar på plats på mötet och det blev ett tydligt nej i frågan om Reinfeldt.

Enligt Bosse Andersson var det en klar majoritet som röstade emot Reinfeldts inträde.

– Det var inga tvivel om att det var majoritet där.

Mötet röstade in två nya personer i styrelsen – förre spelaren Mattias Jonson och tidigare generalsekreteraren för Elitfotboll Dam Linda Wijkström.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS