Fredrik Ljungberg om petningen av Jens Cajuste: ”Chockad”

Jens Cajuste saknas i den svenska EM-truppen. Enligt Fredrik Ljungberg är det obegripligt.
– Jag blev chockad när jag såg det, säger han i Viasats studio.

ANNONS
|

När Sverige inledde EM-kvalet med förlust mot Belgien på fredagskvällen var det utan Jens Cajuste – han togs inte ut av Janne Andersson.

Redan när truppen offentliggjordes var det många som höjde på ögonbrynen när den 23-årige förre Öis-mittfältaren som gör succé i franska Reims saknades.

– Det är en konkurrenssituation. Det som är roligt med Jens är att han är hel och frisk. Han har varit med oss lite till och från. Nu har han spelat och tränat löpande, men kanske inte spelat så många 90-minutare. Han ser bättre och bättre ut, men den här gången tycker jag att fyra andra går före. Men det är jättehårtfint, har Janne Andersson sagt om uttagningen.

ANNONS

Fredrik Ljungberg: ”Helt sjukt”

Inför matchen mot Belgien togs ämnet upp i Viaplays studio och expert Fredrik Ljungberg höll inte med förbundskaptenen.

– Jag tycker faktiskt att det är helt sjukt. Jag blev chockad när jag såg det, säger han.

Ljungberg fortsätter:

– Han har ändå gjort det lite bättre i Frankrike på sistone och för mig är han den spelaren som – även om han inte gör allting rätt just nu – har potential att bli riktigt bra. Han har explosiviteten och är lite mer internationell i sitt sätt att spela. Att han inte ens är med i truppen är för mig … ja, jag är väldigt frågande, om jag är snäll.

LÄS MER:Will Still i Reims gör succé – men klubben tvingas böta för varje match

LÄS MER:Cajuste hyllas av Ljungberg: "Kul att höra"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS