Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Jensen i aktion under en allsvenska fotbollsmatch  mellan Trelleborgs FF och BK Häcken på Vångavallen i Trelleborg, 2011.  Bild: Andreas Hillergren
Fredrik Jensen i aktion under en allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och BK Häcken på Vångavallen i Trelleborg, 2011. Bild: Andreas Hillergren

Fredrik Jensen om mobbningen: ”Fotbollen har räddat mig”

Den före detta kultspelaren för Trelleborgs FF, Fredrik Jensen ,35, släpper bok. Där berättar han om hur han under sin uppväxt mobbades för sin gomspalt.
– Fotbollen har räddat mig, säger han i en intervju med Sydsvenskan.

Den före detta fotbollsspelaren Fredrik Jensen är aktuell med sin självbiografi ”Snickaren från Löberöd”. Där berättar den tidigareTrelleborgsspelaren om hur hans uppväxt präglades av mobbning till följd av att han föddes med gomspalt.

– Det var väldigt jobbigt för det var inget som jag kunde påverka. Det var ett sätt att hoppa på mig för att jag såg annorlunda ut och jag kunde inte göra något åt det. När det följde mig upp mot gymnasiet började jag fundera på om jag skulle göra en skönhetsoperation, men någonstans i gymnasiet hittade jag mig själv och kände att jag skulle sluta bry mig om vad folk sa, säger han till Sydsvenskan.

Fredrik Jensen fick kämpa sig till elitfotbollen via Höörs IS innan han blev värvad av Trelleborg. den 6 april 2008 blev det debut mot Gais när han blev inbytt i den 84:e minuten under Tom Prahls ledning.

– Jag kom in i 84:e minuten. Klacken stod och sjöng en hejaramsa om mig och då hade jag inte ens spelat en fotbollsmatch för TFF. Det var jättefräckt att få en etta i kolumnen att man gjort en allsvensk match.

Det första målet kom månader senare mot en annan Göteborgs-klubb, IFK Göteborg och det blev totalt fem säsonger i Trelleborgs FF

Efter 2012 lämnade Fredrik Jensen elitfotbollen och återvände till moderklubben Löberöds IF i divsion 6 som 27-åring.

Fotbollen blev en fristad från glåporden och tog honom hela vägen till eliten. Fredrik Jensen har svårt att släppa sporten och har fortsatt spela trots flera tuffa skador.

– Fotbollen har räddat mig och därför känner jag att jag inte kan släppa den. Jag vet inte riktigt vad som händer när jag gör det, säger han och berättar att han nu är målvakt i division 6-klubben Löberöds IF.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.