Fredrik Björck: "Jag har fått mersmak för tränarrollen"

ANNONS
|

När Marcus Lantz lämnade sällskapet för en månad sedan blev assisterande tränaren Sören Börjesson ny huvudtränare.

Till hans assisterande tränare utsågs spelaren Fredrick Björck, bland efter påtryckningar från övriga spelare, något som ex-proffset Johan Elmander bekräftade.

– Vi har stort förtroende för honom och för vad han har gjort. Det fanns ett önskemål från oss, ja, förklarade Elmander för GP.

Backklippan tog över

Backklippan Björck, som spelat med flera allsvenska klubbar och som har rutin från nordiska topplag, var inte sen att tacka ja till uppdraget.

- Jag fanns i truppen, men hade varit skadad och opererats. Jag såg det som en utmaning. Samtidigt var jag fundersam kring att ta steget från bänken i omklädningsrummet till tränarrollen. Med det har fungerat riktigt bra, jag har tagits emot fint och fått respekt för det jag gör, säger han.

ANNONS

Vill gå vidare

Med sitt stora fotbollskunnande i botten han fått mersmak för tränarrollen.

- Jag har blivit väldigt hungrig på att lära mer och är öppen för att gå vidare och utbilda mig. Det får ingå i den diskussion om framtiden som jag ska ha med Öis ledning framöver, säger han.

Att förre förbundskaptenen Erik Hamrén plötsligt kommer in i Öis som en extra tränarresurs välkomnas av Fredrik Björck.

Blodad tand

- Det är ju jättebra med tanke på den erfarenhet och det kunnande som han har, det tillför mycket. Med ytterligare en tränare får vi plötsligt möjlighet att göra så mycket mer, inte minst skapas utrymme för fler träningsvarianter och inte minst för mer individuell och anpassad träning, säger Fredrik Björck och fortsätter:

För min personliga del är det förstås extra stimulerande eftersom jag med två så erfarna tränare som Sören Börjesson och Erik Hamrén lär mig mer om tränarjobbet. jag har fått blodad tand, säger han.

ANNONS