Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örgrytes målvakt Fredrik Andersson under mötet mellan Akropolis och Örgryte den 27 juni 2020 i Stockholm. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Örgrytes målvakt Fredrik Andersson under mötet mellan Akropolis och Örgryte den 27 juni 2020 i Stockholm. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Fredrik Andersson kritisk mot planen i Umeå: ”Skitmatta”

Öis tappade tvåmålsledning på tilläggstid mot Umeå, men efter matchen var det konstgräsmattan på Umeå Energi Arena som fick mest uppmärksamhet.
– Man blir mörkrädd över att det ens får spelas elitfotboll på en sådan här plan, sade Öis-målvakten Fredrik Andersson till Dplay.

Det var en upprörd och besviken Fredrik Andersson som inte kunde hålla sig när han efter kollapsen mot Umeå fick frågan i Dplay om konstgräsmattan på Umeå Energi Arena

– När man kommer upp hit och ska spela på en sådan skitmatta så är man glad om förhoppningsvis alla kommer hem med hälsan i behåll.

Frågan ställdes i anslutning till att Öis-försvararen Anton Lans lämnat planen med en skada.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med Lans. Man blir mörkrädd över att det ens får spelas elitfotboll på en sådan här plan, sade Fredrik Andersson till Dplay.

En märkbart irriterad Fredrik Andersson fortsatte med att beskriva skicket som konstgräsmattan var i.

– Det studsar inte, det rullar inte. Det finns inget vatten. Den är hård, ojämn, lappad, lagad och det finns sprickor i planen. Jag spelar hellre på Stora Valla i Degerfors i november när det regnat tio dagar i sträck och ser ut som en leråker, sade målvakten till Dplay.

Kritiseras av andra målvakter

Det är inte första gången på senare tid som en målvakt kritiserat mattan på Umeå Energi Arena.

Efter att FC Rosengård gästat Umeå IK i damallsvenskan i mitten av juli gick Rosengårdsmålvakten Zecira Musovic hårt åt mattan via sin Twitter, där hon även hade tagit bilder på konstgräset.

Svenska Fotbollförbundet, SvFF, har medgett att planen inte håller för nivåerna som de två Umeå-lagen spelar på, men har gett föreningarna dispens till nästa säsong förutsatt att underlaget då byts ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.