Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Franske ikonen: "Kan bli en av de bästa någonsin"

Den franske legendaren Thierry Henry hoppas att mittfältsstjärnan Paul Pogba´kliver fram i kvällens semifinal och han hyllar den något kritiserade storstjärnan rejält. – Glöm Frankrike, jag tror han kan bli en av de bästa mittfältarna någonsin, säger Henry till Sky Sports.

Efter att han bänkats och kritiserats tidigare under turneringen stod Paul Pogba äntligen för en riktigt stark insats i kvartsfinalen mot Island där han också blev målskytt. Nu hoppas den franske legendaren Thierry Henry, med VM- och EM-guld på meritlistan, att han tar det till en ny nivå, och han hyllar 23-åringen rejält.

– Glöm Frankrike, jag tror han kan bli en av de bästa mittfältarna någonsin. Han har den kvaliteten. Han måste se till att han koncentrerar sig på det han är bra på. Det jag älskar med honom är att han gör det som krävs för laget, säger han till Sky Sports.

Henry tror på Pogba men Frankrikes kapten, målvakten Hugo Lloris, framhåller istället lagets mentala inställning som den största nyckeln mot Tyskland.

– Oavsett vilken formation eller vilka som spelar så kommer det vara viktigt att vi tror på våra chanser. Vi kommer behöva överträffa oss själva för att lyckas med det här, men jag tror att vi är redo för det, säger han.

Pressen ligger onekligen på Frankrike, i egenskap av hemmanation, och det gäller att se det som en fördel menar Lloris.

– Mental styrka kommer vara väldigt viktigt. Det är semifinal och vi är mycket nära slutet av turneringen. Det gör att det finns många som är trötta och till slut blir det huvudet som tar över. I det här skedet av en turnering är mentaliteten mycket mycket viktig. Det kan göra skillnaden, säger han.