Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Franske EM-stjärnan: "Ser fram emot att möta honom"

Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris för Manchester. Det får kommande Premier League-konkurrenten, City-spelaren Bacary Sagna, att längta – mitt under EM. – Jag ser fram emot det. Han kommer tillföra mycket, säger fransmannen.

Bacary Sagna gör i Frankrike sitt femte raka mästerskap och är en av fem spelare som har spelat varenda minut för värdnationen hittills. På söndag ställs han mot Island i kvartsfinal på Stade de France. Frankrikes mål är att vinna hela turneringen och undvika samma fälla som England.

– Det var en chock för hela England. England är England och många talade om matchen mellan England och Frankrike. Det blev ett slag i ansiktet på dem och kritiken mot spelarna har varit hård, sade Sagna.

– Jag är glad för Islands skull. De gav England en läxa. De är ett bra lag. Allt kan hända i fotboll och Island förtjänar verkligen att vara i kvartsfinal.

Tror du att Frankrike kan förlora mot Island?

– Jag ser inte mig själv gå på semester tidigare, jag ser mig inte förlora. Jag vill inte göra det franska folket upprört och vi skall genomföra matchen på bästa möjliga sätt.

Efter EM återvänder den rutinerade högerbacken till England och spel för Manchester City i Premier League. Han har fått en ny tränare i Pep Guardiola – och en ny motståndare i svenske Zlatan Ibrahimovic.

På fredagens presskonferens på den franska EM-basen Clairefontaine, fem mil söder om Paris, fick Bacary Sagna en fråga om hur han ser på Ibrahimovic ankomst och de stundande derbyna, det första redan 10 september.

Vad säger du, kommer de bli ännu mer speciella nu?

– Haha! Ja. Såklart blir de det. Han kommer att bidra med mycket kvalitet till laget. Och kvalitet som inte så många andra har.

– Han har bra teknik, en förstklassig spelare, som har haft en fantastisk säsong. Han har skrivit på av en anledning. Jag ser fram emot att möta honom.

33-årige Sagna flyttade från Auxerre till England och Arsenal 2007. De två senaste säsongerna har han tillhört Manchester City.