Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lucas Hernandez dömdes nyligen till sex månaders fängelse.  Bild: ANTHONY DIBON
Lucas Hernandez dömdes nyligen till sex månaders fängelse. Bild: ANTHONY DIBON

Fransk landslagsback dömd till fängelse

Den franske landslagsbacken Lucas Hernandez har dömts till fängelse i sex månader och har till den 28 oktober på sig att frivilligt inställa sig till fängelset efter att ha brutit ett kontaktförbud.

Den 25-årige Hernandez dömdes till sex månaders fängelse i en domstol i Madrid förra veckan för att ha brutit mot kontaktförbudet som han fick sig efter att ha fällts för våld i nära relationer mot sin fru.

Hernandez var uppe i rätten i Madrid igen i måndags och har nu tio dagar på sig att påbörja sitt sex månader långa fängelsestraff, det skriver CNN.

Det är inte första gången som fotbollsspelaren är i klammeri med rättvisan. I februari 2017, då han spelade i Atletico Madrid, greps han av spansk polis efter att ha bråkat med sin blivande fru. Hon fick efter misshandeln uppsöka sjukhus, men även kvinnan ska ha varit delaktig i bråket. Ingen av dem ville polisanmäla den andre. De båda dömdes dock till 31 dagars samhällstjänst och beordrades att inte träffa varandra på sex månader.

Men fyra månader senare greps Hernandez vid hemkomsten till Madrid efter att paret rest till USA tillsammans för att gifta sig och därmed brutit mot kontaktförbudet.

I december 2019 dömdes därför fotbollsspelaren till fängelse.

Varken fransmannen eller hans nuvarande klubb, Bayern München, har velat uttala sig för CNN, skriver tv-stationen.

Lucas Hernandez har gjort 29 landskamper för Frankrike och vann VM 2018 samt Nations League 2021.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.