Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Samuel Ohlsson med sin ”sko”. Bild: Bildbyrån, Bengt-Robert Ohlsson

Fraktur i debuten – nu är Samuel Ohlsson gipsfri

Samuel Ohlsson stod för en galen debut för Öis tidigare under säsongen.
Den avslutades med en fraktur, och gipsad fot.
Nu är 19-åringen gipsfri.
– Det är väldigt skönt, säger han.

Som han presenterade sig i superettan, Samuel Ohlsson.

Han kom till Örgryte inför säsongen från IFK Göteborg, och fick fick göra sin debut med en inhopp borta mot Brage.

Med sin första touch stötte han in bollen i mål.

En kvart senare linkade han ut skadad.

– Det måste vara ett av de märkligaste inhoppen någon gjort. Allting hände ju. Tyvärr förlorade vi matchen, men det var kul att få göra mål, sammanfattar Ohlsson.

Skadan visade sig vara en fraktur i yttre mellanfotsbenet.

Beskedet betydde sex veckor med gips.

Nu är Ohlsson äntligen fri från gipsfängelset runt foten.

– Det är väldigt skönt. Framförallt för att jag nu kan göra lite mer än jag kunde göra tidigare med rehab. Jag går med en sådan sko nu. Den känns som gips, fast man kan ta av den. Det är tråkigt, men det känns mycket skönare, säger han.

Foten är ännu inte vad den har varit.

– Det är inte jättemycket jag kan göra med den just nu. Jag kan cykla och träna benstyrka, men det blir mest överkropp. Jag kan inte belasta för mycket. Jag kan gå med den här skon, men inte utan den, säger Ohlsson.

När tror du att du kan vara tillbaka?

– Det är svårt att säga. Ungefär fyra veckor är sagt, men jag ska tillbaka till sjukhuset och ta nya röntgenbilder innan. Minst fyra veckor, men man kan räkna med någon vecka till.

”Synd med fint väder”

Under tiden Ohlsson har gått skadad har Öis först gått tungt, för att sedan vakna till. Inför måndagens match mot Norrby är laget i fin form.

Även om Ohlsson har en bit kvar till matchspel hymlar han inte om att han saknar det.

– Det är extremt. Jag har aldrig spelet så lite som jag har gjort detta år. Man är ju van vid att spela landslagsfotboll, U19 och U21 (från IFK Göteborg). Då blir det väldigt många matcher, så detta år känns konstigt, säger Ohlsson.

Hur har du fördrivit din tid nu när du varit skadad?

– Det har varit mycket Formel 1 med Sebastian (Ohlsson, proffs i St. Pauli), min bror. Jag har spelat Formel 1-spelet mycket också. Det har blivit lite andra spel, och jag har försökt läsa en del böcker. Jag har sett väldigt många matcher också. Det har nästan varit synd att det varit så fint väder, för det har varit för varmt för mig att vara ute med gipset.

Det har inte blivit så mycket svalkande bad med gipset, med andra ord?

– Nej. Det var längesen man badade i havet, säger Ohlsson.

Fakta: Örgryte IS

Läget i laget: Under transferfönstrets sista dag försvann Fredrik Zanjanchi ut på lån till Trollhättan. Där kommer han att vara resterande del av denna säsong. Vad gäller skador är Samuel Ohlsson, Oliver Stanisic, Carl Wede och Arvid Sigurdsson långtidsskadade. Daniel Paulson har fortsatt problem med en fotskada, och Bubacarr Jobe är lårskadad. Truppen mot Norrby är den samma som mot Gais, förutom att Hannes Sahlin återvänder från avstängning.

Trolig startelva (4–3–3): Fredrik Andersson – Danny Ervik, Arvid Brorsson, Anton Lans, Anton Andreasson – Abdul Razak, Kevin Ackermann, Lukas Browning – Mohamed Said, Ailton Almeida, Adam Bergmark Wiberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.