Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från petad till startspelare – på en match: "Jag har trott på mig själv"

Han var petad inför EM. Erik Hamrén uttalade sitt stöd för Marcus Berg men nu är John Guidetti radarpartnern till Zlatan Ibrahimovic. – Erik var tydlig direkt, han sa att jag skulle ha en stor del i mästerskapet, säger Guidetti.

Det är inte första gången som Erik Hamrén svänger snabbt när det gäller vissa spelare. Inför EM, under landslagslägret i Båstad var förbundskaptenen väldigt tydlig. Marcus Berg var före John Guidetti enligt Hamrén. Men Marcus Berg fick bara en chans, mot Irland, sen var John Guidetti startspelare bredvid Zlatan Ibrahimovic.
– Jag har trott på mig själv. Jag tycker jag har gjort bra landskamper de jag har gjort. Jag gör det bra mot Italien, krigar, vinner många dueller och gör det tufft för deras backar. Sen får vi inte så många målchanser. Det är bara att acceptera. Då får man göra det andra jobbet, fajtas och kriga om varje boll, säger han.

Förvånad över att Hamrén svängt så snabbt angående dig och Berg?
– Nej. Jag och Erik har alltid haft en bra dialog. Han var tydlig direkt när det som sas kom ut att det inte var någon fara. Vi hade ett bra snack och han sa att jag skulle ha en stor del i mästerskapet. Då var det bara att fokusera och ladda för det.

Mot Italien blev det på nytt en tung match för Sverige offensivt. Efter matchen kunde John Guidetti på nytt konstatera – noll skott på mål – för andra matchen i detta EM.
– Klart att det är dåligt! Men vi har ändå Sebastian som är nära att styra in den i mål. Zlatan står en liten bit offside och har ett jätteläge på bakre. Vi skapar chanser även om inte skotten sitter på mål. Det är en jävla tajt match och italienarna skapar inte heller så mycket. Båda lagen gjorde det bra.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.