Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frågetecken kring tränarövergången: "Klubbar emellan kan man göra upp"

Ingen övergångssumma för tränaren Bosko Orovic, säger Gais och Utsikten. GP:s uppgifter pekar på motsatsen. – Avtalet är konfidentiellt och inget vi kommenterar, säger Gais ordförande Tomas Andersson.

På måndagskvällen offentliggjordes Bosko Orovic övergång från Utsiktens BK i division 1 till Gais i superettan. Kontraktet skrevs på 2,5 år. Enligt Gais belastar övergången inte klubbens ekonomi, trots att Orovic stod under kontrakt. 

GP kunde tidigare i våras avslöja Gais önskan att värva Bosko Orovic, en strävan som såg ut att rinna ut i sanden. Detta eftersom Orovics kontrakt med Utsikten gällde över resten av säsongen.

– Inga kommentarer, jag trivs bra där jag är, sa Orovic då. 

Oklart kring övergångssumma

I början på den här veckan offentliggjordes trots allt en överenskommelse. Orovic håller i sitt första träningspass på Gaisgården 15 juli. Enligt uppgifter till GP efter att övergångspengen i slutskedet dubblerats till ”en ansenlig summa”. Enligt andra uppgifter till GP återstod det på tisdagen fortfarande detaljer innan affären var helt klar. 

GP talade med Tomas Andersson om saken under tisdagen.

– Det finns ett avtal mellan Utsikten och Gais där detta har skötts på ett väldigt bra sätt.

Är allt påskrivet och klart?

– Svar ja.

Kan något fälla övergången?

– Nej.

Påverkar övergången Gais ekonomiska resultat?

– Nej, betonar Tomas Andersson.

Utsikten nöjda – trots tränartappet

Bosko Orovic tränade Utsikten från förra sommaren och har satt ett spel som Ingemar Lundin och resten av klubbens ledning är nöjda med. Trots det tvingades han släppas till Gais. 

Är ni nöjda med övergången?

– Ja, vi insåg att han ville gå. Det var hans dröm så då kände jag att vår uppgift var att göra det så smidigt som möjligt. Vi har gjort det här i samförstånd med Gais. Det här är en samförståndslösning på ett annat plan. Vi hjälper varandra. Gais kanske har någon spelare som de kan lämna till oss. Man jobbar såhär mellan klubbarna. Vi som liten förening måste ha ett ödmjukt sätt mot större föreningar. Klubbar emellan kan man göra upp. Vi tillätt honom att bryta kontraktet. Vi betalar naturligtvis ingen lön till honom under resten av hösten, säger klubbens sportchef Ingemar Lundin.

Men ni får ingen ersättning för honom?

– Nej, eftersom vi blir av med en lönekostnad under hösten tills vi hittar ett nytt tränarnamn.