Från Frölunda till Liverpool: "Blev helt chockad"

ANNONS
|

Nyligen sänkte han IFK Göteborg med tre mål när Västra Frölundas P12-lag besegrade Blåvitts dito.

– Det kan nog ha varit min bästa match någonsin, säger Momodou Sonko.

Och när talangfabrikens pojkar, födda 2005, tränar på Välens IP är det inte sällan han som sticker ut i matchspelet. Med mjuka rörelser, kvicka fötter och ett spelsinne som ser ut att tillhöra en betydligt äldre spelare visar han gång på gång sin klass.

– Vi har många duktiga killar, inte bara i det här laget, utan även i flera av våra andra årskullar, men "Momo" har det där lilla extra, säger lagets huvudtränare Ibrahim Hassan.

ANNONS

Han har följt den offensiva liraren på nära håll under de fyra år som han har varit tränare för laget.

– Han är smart, har farten, tekniken, bra skott. Han är komplett. Man pratar ofta om hur bra stora talanger kan bli, men för honom finns det nog inga gränser. Han är fortfarande ung och väldigt mycket kan hända, och i den här åldern ska fotbollen handla om glädje, så man ska inte sätta för mycket press, men i framtiden tror jag mycket väl att han en dag når någon av de allra största klubbarna i Europa.

Jämförs med Messi

Att åtminstone få testa på livet i en europeisk storklubb ligger nära i tiden för talangen. Tillsammans med pappa Habib Sonko reser han i dag till Liverpool. Där ska Momodou träna och spela cup med Premier League-gigantens ungdomslag den kommande veckan.

– Jag blev helt chockad när jag fick höra om deras intresse. Det ska bli jätteroligt, säger pojken som är betydligt mer blygsam vid sidan av plan än på densamma.

Ibrahim Hassan och assisterande tränare Firak Zetali jämför honom med Lionel Messi –men själv ser han upp till en annan Barcelona-profil.

– Neymar är min favorit. Jag gillar hans snabbhet, dribblingarna och tekniken, säger "Momo" som dock tycker att Premier League är den bästa ligan.

ANNONS

– Det hade varit häftigt att spela där någon dag.

Västra Frölundas klubbchef Erkan Saglik gläds åt Momodous provspel och att föreningens satsning på ungdomar fortsätter att bära frukt.

– För fyra år sedan startade vi en ordentlig satsning på vår ungdomsverksamhet som har fallit väldigt väl ut. Jag tror inte det är omöjligt att vi snart kan få se andra talanger i klubben som kan få en liknande chans.

ANNONS