Frälste Frankrike i sista minuten

Det sker i sista minuten för Frankrike i sitt hemma-EM. I första matchen kom segermålet i 89:e minuten. Mot Albanien kom avgörandet i den 90:e. Frankrike hann med ett mål till på tilläggstid och vann med 2–0.

|

Med den andra raka segern blev värdlandet Frankrike första nation att säkra en plats i åttondelsfinalerna i fotbolls-EM. Efter 2–0 mot Albanien blir Frankrike sämst tvåa i grupp A.

Återigen satt dock trepoängaren mycket långt inne.

Antoine Griezmann fick börja på bänken efter en inte helt lyckad insats mot Rumänien, men byttes in i 68:e minuten. Med sitt nickmål i 90:e minuten såg han till att Frankrike till slut fick hål på den albanska muren. I matchens absolut sista sekunder gjorde så Dimitri Payet, segerhjälten mot Rumänien, 2–0.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps gjorde två förändringar i startelvan mot Albanien jämfört med laget som inledde EM-premiären mot Rumänien. Mittfältsstjärnan Paul Pogba fick liksom Griezmann börja på bänken. Pogba kom in efter pausen i stället för Anthony Martial.

Frankrikes första halvlek var inte av högsta klass. Tempot var många gånger för lågt, men när offensiven kom i gång blev Albanien tillbakapressat. Efter pausen ökade det franska trycket och Albanien blev alltmer tröttkört under trycket.

Albanien var dock inte ofarligt framåt. Ledian Memushaj hade ett skott i stolpen i början av andra halvlek. Men Frankrike hade det mesta och det bästa – och sparade målen till slutet.