Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Fotbollsstjärnorna som kom tillbaka – efter en allvarlig skada

En allvarlig knäskada gör att Zlatan Ibrahimović, 35, kan spelat sin sista stora fotbollsmatch. Men – kolla in bildspelet ovan – det finns gott om exempel på att det går att komma tillbaka.

Ibrahimović har klarat sig genom karriären utan allvarliga skador – fram till kvartsfinalreturen i Europa League mot Anderlecht. 35-åringen kommer inte att spela mer den här våren.

Läs också: Bekräftat: Zlatan korsbandsskadad – borta resten av säsongen 

Ibrahimović fyller 36 år i oktober och spekulationerna om han skulle orka tillbaka till elitfotbollen eller inte kom blixtsnabbt. Sent i söndags kväll kom en hälsning från den svenska superstjärnan. Han, och ingen annan, kommer att avgöra när det är dags att lägga skorna på hyllan.

Läs också: Zlatans första ord efter skadan: "Jag avgör när det är stopp"

Nu väntar operation och många månader av rehabiliteringsträning, innan en eventuell comeback. Vägen tillbaka är lång, men det är långtifrån omöjligt att Zlatan Ibrahimović kommer att spela igen på en stor fotbollsscen.

Om någon är skeptisk är det bara att kolla in bildspelet högst upp i artikeln. Det finns många exempel på stjärnor som har kommit tillbaka till elitfotbollen efter allvarliga skador. Varför inte drömma om en Zlatan-comeback i landslaget och VM-succé i Ryssland sommaren 2018? 

Läs också: BILDSPECIAL: Zlatan Ibrahimović landslagskarriär 2001-2016

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.