Fotbollsspelaren Jody Lukoki död 29 år gammal

Den tidigare Ajax-spelaren Jody Lukoki är död. Lukoki, som spelat landslagsfotboll för Kongo, blev 29 år. ”Klubben är chockad och djupt berörd av denna tragiska händelse”, skriver hans senaste klubb FC Twente.

ANNONS
|

Jody Lukoki, som föddes i Demokratiska republiken Kongo men flyttade till Nederländerna som ung, fostrades i Ajax akademi och spelade 24 matcher med klubbens A-lag i den nederländska högstaligan.

Efter en utlåning lämnade Lukoki Ajax 2014 och efter spel i PEC Zwolle, bulgariska Ludogorets och turkiska Yeni Malatyaspor skrev han 2021 på för två år i FC Twente.

Enligt BBC drabbades Lukoki av en allvarlig knäskada under försäsongen och han hann aldrig debutera för sin nya klubb.

Spelade landskamper för Kongo

På måndagen meddelar klubben att Jody Lukoki dött, 29 år gammal.

”I morse fick FC Twente det fruktansvärda beskedet att Jody Lukoki har gått bort. Klubben är chockad och djupt berörd av denna tragiska händelse. FC Twente tankar gåt till hans nära och kära och önskar dem styrka i att bearbeta denna stora förlust”, skriver klubben.

ANNONS

"Vila i frid”, skriver tidigare klubben Ajax.

Lukoki representerade Nederländerna i ungdomslandslag och spelade som senior tre landskamper för Kongo.

Dödsorsaken har inte kommunicerats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS