Genrebild.
Genrebild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Fotbollsspelaren Alex Apolinario död 24 år gammal

En tragedi har inträffat inom portugisisk fotboll. Alex Apolinario kollapsade på plan under en match i tredjeligan, enligt hans klubb FC Alverca. Apolinario avled senare på sjukhus, 24 år gammal.

ANNONS
|

Det var under söndagen förra veckan som det hemska inträffade. Matchen mellan FC Alverca och UFC Almeirim i den portugisiska tredjeligan var endast 27 minuter gammal.

Då kollapsade FC Alvercas brasilianske spelare, Alex Apolinario, på planen. Ambulanspersonal var snabbt på plats, och det konstaterades att Apolinario drabbats av hjärtstillestånd.

Trots återupplivningsförsök med defibrillator gick inte spelarens liv att rädda, och Apolinario avled endast 24 år gammal, enligt CNN.

Kom fram i brasiliansk storklubb

”Det är med stor sorg vi, i enlighet med information vi fått från medicinsk personal på Vila Franca de Xiras sjukhus, kan meddela att vår spelare Alex Sandro dos Santos Apolinario har avlidit denna morgon. FC Alverca Futebol SAD kommer att bistå med allt nödvändigt stöd till hans nära. Under denna tid av sorg ställer vi in all vår verksamhet”, skriver klubben på sociala medier.

ANNONS

Apolinario förklarades hjärndöd på sjukhuset, vilket innebär att en persons hjärnaktivitet har upphört och att endast livsuppehållande maskiner håller personen vid liv.

Apolinario slog igenom i det brasilianska klassikerklubben Cruzeiro, och gjorde där en handfull matcher för A-laget. Från sin tid i Portugal är han främst ihågkommen från ett avgörande mål under en skrällvinst mot portugisiska storlaget Sporting Lissabon i cupen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS