Fotbollsspelaren Ahmet Calik död i bilolycka

Fotbollsvärlden sörjer Ahmet Calik, 27. Konyasporspelaren omkom i en bilolycka under tisdagen.
– Det är chockerande, säger hans förre lagkamrat Panajotis Dimitriadis, till Sportbladet.

ANNONS
|

Turiksk fotboll nåddes av ett tragiskt besked under tisdagsmorgonen. Ahmet Calik, spelare i Konyaspor och med ett förflutet i Galatasaray, har dött i en bilolycka. Det bekräftar hans klubb på Twitter.

”Han vann våra supportrars och stads kärlek redan den första dagen han kom till Konyaspor. Våra kondoleanser går ut till oss alla, speciellt till Ahmet Caliks familj”, skriver klubben.

Calik spelade med laget så sent som i söndags och har varit en del av det ordinarie laget. Han ska, enligt flera turkiska medier, ha omkommit vid 07-tiden på tisdagen svensk tid. Han tappade kontroll över fordonet och voltade av vägen, när ambulans kom till platsen konstaterades snabbt att hans liv inte gick att rädda.

ANNONS

LÄS MER:Stig Lundström har gått bort

Tidigare lagkamraten om sorgen

Sportbladet har pratat med hans tidigare lagkamrat Panajotis Dimitriadis, nu i Akropolis. De spelade tillsammans åren 2015-2016 i klubben Gençlerbirligi. Han sörjer Caliks bortgång.

– Det är otroligt tråkigt och tragiskt. Man blir verkligen mållös. Det känns såklart sorgligt på flera olika sätt, framför allt för hans nära och kära. Det är förmodligen en jättesvår tid för dem, säger han till tidningen.

Dimitriadis minns sin tidigare lagkamrat som en stark fysisk mittback och en lika stark ledare, berättar han för Sportbladet.

– Han var väldigt talangfull. Man såg att han skulle bli uppköpt, vilket han blev när han gick till Galatasaray. Bara man pratar om det känns det chockerande. Man inser själv att saker går fort i livet. Man tror sig ha kontroll på saker och ting, och sedan tas människor från ens liv från ingenstans, säger han.

LÄS MER:Idrottsprofilerna som lämnade oss under 2021

”Kommer minnas hans leende och humor”

När Dimitriadis gjorde sitt första mål för klubben i premiären fanns Calik på planen, han minns deras firande och berättar att de blev vänner.

– Jag kommer ihåg mitt första mål som jag gjorde i premiären och hur vi firade det med Stuart Baxter. Men jag kommer också minnas hans leende och humor, säger Dimitriadis till Sportbladet.

ANNONS

Calik har även spelat tillsammans med Jimmy Durmaz, Abbe Khalili och Johan Dahlin. Han har åtta landskamper med Turkiet på sin meritlista, den senaste 2017. Året dessförinnan spelade han i en träningslandskamp mot Sverige som Turkiet vann med 2-1.

LÄS MER:Göteborgsprofilen Leif ”Skara” Claesson död – blev 80 år

ANNONS