Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En spelare och en ledare från ett lag i Göteborgsregionen döms till fängelse för misshandel av en domare i samband med en match. Bild: Bildbyrån, Grafik: GP
En spelare och en ledare från ett lag i Göteborgsregionen döms till fängelse för misshandel av en domare i samband med en match. Bild: Bildbyrån, Grafik: GP

Fotbollsspelare samt ledare döms till fängelse för misshandel av domare

Förra hösten urartade en fotbollsmatch i de lägre divisionerna av seriesystemet i slagsmål som slutade med att två av domarna misshandlades.
Nu döms en spelare och en ledare till fängelse för misshandel.
– Han hoppade och slog honom typ som en ninja, säger en av domarna i förhör.

Under fjolåret urartade en match mellan två lag i de lägre divisionerna inom Göteborgsfotbollen i fullskaligt kaos.

I besvikelse över ett eller flera domslut domslut attackerades huvuddomaren och en assisterande domare av spelare och ledare från det ena laget.

Huvuddomaren blev påhoppad bakifrån med slag i bakhuvudet och i magen medan assisterande domaren även han fick ett slag i huvudet.

LÄS MER: Siffror visar: Här är våldet mot domarna värst

”Finns ingen anledning att jag skulle slå honom”

Nu döms bägge männen, båda i 25-årsåldern, till fängelsestraff.

Ledaren, som får en månads fängelse, nekar till brott och säger att han i stället försökt skydda domaren.

– Jag höjer min arm för att skydda honom mot en sak som en annan person försöker göra mot honom. Det finns ingen anledning till att jag skulle slå linjedomaren eller NN (huvuddomarens namn, reds. anm), säger ledaren i förhör.

LÄS MER: 70 procent av Göteborgs domare utsatta för hat eller hot

”Hoppade och slog typ som en ninja”

Spelaren döms till två månaders fängelsestraff men nekar även han till misshandel. Enligt spelaren har han endast utdelat en knuff i ryggen på domaren, men inga slag.

– En spelare från XX (lagets namn, reds. anm) sprang fram till NN bakifrån och slog honom med två knytnävar i bakhuvudet. Han hoppade och slog honom typ som en ninja, säger den assisterande domaren om misshandeln på huvuddomaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.