Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Misuri
Bild: Johan Misuri

Fotbollsplan i Säve förstörd: ”Kört med bil över hela planen”

Fotbollsklubben Säve SK har fått en tung start på säsongen. Föreningens gräsplan har förstörts av någon som kört bil över planen.
– Det kommer bli bestående skador i flera år, säger ordföranden Osborn Andersson till P4 Göteborg.

Att fotbollsplaner utsätts för skadegörelse händer titt som tätt runt om i västra Sverige. I fjol förstördes Södra Härenes hemmaplan Granhagen av vildsvin - och planens allra sista match tvingades flyttas.

För Säve var det dock människor som hade varit i farten och förstört föreningens plan. P4 Göteborg skriver om att gräsplanen Säveplanen är fylld av hjulspår efter att någon kört fram och tillbaka över planen nattetid.

– Det har varit någon här på natten och kört med bil över hela plan. Det är dubbla hjulspår och djupa spår. Vi får nog gräva upp och lägga om gräset på något sätt. Det kommer bli bestående skador i flera år på planen, säger ordföranden i Säve SK Osborn Andersson.

LÄS MER: Vildsvins-sabotage tvingade sista matchen att flyttas

Johan Misuri är aktiv som ungdomstränare i föreningen och har varit med om liknande incidenter tidigare.

– Det här har hänt ett antal gånger varje år. Den sista gången är den som har gjort störst påverkan på plan. Tidigare har de kört när det har varit väldigt fruset. Planen ligger undanskymt, vilket är bra när det är sommar och fint men det är lätt att komma åt den när det är vinter och mörkt, säger han.

Klubben har sett filmer från sociala medier och vet vem som utförde skadegörelsen. Men det är inte vem det är som har gjort det just den här gången som är av största betydelse, menar Johan Misuri.

– Det viktiga är att det påverkar 100 barn som spelar fotboll hos oss. Och det tar lite musten ur den energi alla vi ideella ledare har. Det är tråkigt, säger han.

Nu hoppas han att planen, som ägs av IoFF, skyddas bättre.

– Det finns inget staket runt planen till exempel. Det är en jättefin plan men den är inte skyddad. Jag gissar att den har kommit långt ned på listan bland prioriterade planer för kommunen.

LÄS MER: Riksidrottsförbundets kritik mot kommunernas tolkning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.