Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollslegendaren poserar med jaktbyten – väcker avsky

Den bulgariske fotbollsikonen Hristo Stoichkov poserade tillsammans med döda djur som han fällt under en jaktresa i Sydafrika. Något som väckt stor avsky på sociala medier. "Jag brukade gilla Stoichkov men inte nu när han dödar djur för skojs skull", skriver en användare på Twitter.

Under sin aktiva karriär var han en av fotbollsvärldens mest hyllade spelare – nu är det annorlunda. 50-åringen, som bland annat spelat för FC Barcelona och var Bulgariens stora fixstjärna under VM 1994 – där Sverige vann bronsmatchen mot just Bulgarien, har efter att fotbollskarriären avslutats ägnat mycket tid åt sin stora hobby – jakt. Ett intresse som nu har gjort att Stoichkov hamnat i ordentligt blåsväder.

Under sin resa i Afrika lyckades han fälla flera djur – vilket han stolt visade upp på bild. Företaget som arrangerade jakten publicerade bilder från densamma och reaktionerna lät inte vänta på sig.

"Mentalt sjuk fotbollsspelare njuter av att döda djur", skriver en användare på Twitter.

"Han är en mördare", skriver en annan.

Kritiken har fått Stoichkov att gå ut och försvara sig. I en intervju med The Sun gav han sin syn på uppståndelsen.

– Även om jag inte ska behöva förklara min hobby för någon, så vill jag klargöra en sak. Jakt i Afrika är livsviktigt för att ge den delen av världen bättre ekonomi, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.