Fotbollslegendaren Henk Groot död

Ajax-legendaren Henk Groot är död. Den förre nederländske landslagsspelaren blev 84 år gammal.

ANNONS
|

Hen Groot spelade, i två sejourer, över 305 matcher och gjorde 207 mål för Ajax mellan 1959 och 1969. Bara tre spelare (Sjaak Swart, Johan Cruijff och Piet van Reenen) har gjort fler mål för klubben.

Mellan sejourerna i den nederländska storklubben var han två år i Feyenoord (1965–1965).

Två gånger vann han skytteligan i Nederländerna och fem gånger (fyra med Ajax och en med Feyenoord) blev han ligamästare.

Groot spelade också 39 landskamper för Nederländerna mellan 1960 och 1969 och gjorde på de matcherna tolv mål.

Hedras inför matchen

Henk Groot var 1969 tvungen att avsluta karriären på grund av skada och under slutet av sin tid i Ajax var han mentor för en ung Johan Cruyff.

ANNONS

På onsdagen meddelade Ajax att Groot gått bort vid 84 års ålder.

”Våra tankar går till hans vänner och familj”, skriver klubben.

Tidigare i veckan kom beskedet att den tidigare Ajax-spelaren Jody Lukoki dött 29 år gammal. I klubbens herrlags match mot Heerenveen på onsdagskvällen spelade Ajax i sorgband och inför matchen hölls en tyst minut förde båda spelarna.

LÄS MER:Fotbollsspelaren Jody Lukoki död 29 år gammal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS