Fotbollsdomaren dödshotas - för att han är gay

Fotbollsdomaren Jesús Tomillero, 21, lever under dödshot. Varför? Han är homosexuell.

ANNONS
|

– Jag är verkligen verkligen rädd, säger han till The Guardian.

– Polisen bevakar mitt hus dyget runt, men jag är fortfarande rädd, jag vet inte vad som kan hända, fortsätter han.

Som den förste spanske fotbollsdomaren kom Tomillero ut som homosexuell förra året – efter det har han tvingats utstå mycket. De verbala attackerna från läktarna avlöste varandra och i våras fick han nog.

En åskådare skrek: ”Där är bögen som var på tv, du kan stoppa upp målet i röven bögjävel”. När detta följdes av att hela publiken skrattade, kände Tomillero att han hade gjort sitt på fotbollsplanen. Och 21-åringen bestämde sig för att sluta döma.

ANNONS

"Du ska snart dö"

Nu har han gjort comeback, och redan i den andra matchen började mardrömmen, som Tomillero just nu hoppas ska ta slut. I lördagens match mellan CD Lasalle och Atlético Zabal i den andalusiska andradivisionen skrek en hemmasupporter att han skulle sluta döma på grund av sin sexuella läggning. Tomillero stoppade matchen och åskådaren tvingades iväg från arenan. En stund senare hade han tagit sig tillbaka in, och skrek ”bögjävel”.

De senaste dagarna har det blivit värre. På sociala medier har han fått flera dödshot.

“You son of a bitch. You messed with the club. We’ll kill you with Aids, you faggot.” Och ett annat meddelande om att han "snart ska dö" – en bild på en pistol och ammunition, samt texten “Not long left to live, faggot.”

"Skakig i kroppen"

21-åringen började få meddelanden efter att ha berättat på sociala medier om vad som hade hänt på matchen.

– Jag fick det första meddelandet klockan tre i går eftermiddag (läs i måndags), säger han till The Guardian och berätta vad som stod: ”Att berätta om det här var ett misstag, Jesus. Chefen har satt ett pris på ditt huvud.”

– Jag blev helt skakig i kroppen och visste inte vad jag skulle göra, men vi tog en taxi och åkte till polisen. Nu pågår en utredning, intebara här, utan över hela Spanien.

ANNONS

Trots upprepade dödshot och mängder av förolämpningar tänker Jesús Tomillero inte sluta att döma fotboll.

– Jag kommer att fortsätta med det jag gillar att göra, till vilket pris som helst. Men jag är verkligen verkligen rädd, säger han.

ANNONS