Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollförbundet tillbakavisar anklagelserna

Efter Ulf Karlsson anklagelser om att Zlatan Ibrahimovic dopat sig tillbakavisar nu Svenska fotbollsförbundets uttalandet till Sportbladet. – Han måste i så fall komma med klara fakta i den här frågan.

Tidigare förbundskaptenen för svensk friidrott, Ulf Karlsson, har riktat dopningsanklagelser mot Zlatan Ibrahmiovic i samband med en pratstund på Värmlands idrottshistoriska sällskapscafé.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, säger Karlsson till nwt.se.

Nu svarae Svenska fotbollsförbundets landslagschef Lars Richt på de allvarliga anklagelserna.

– Jag vet inte vad Ulf Karlsson har för fakta i fallet. Av vad jag fick höra i morse så är det anmärkningsvärt att göra sådana uttalanden. Han måste i så fall komma med klara fakta i den här frågan. Man tas ju lite på sängen måste jag säga, säger Richt till Sportbladet.

Enligt Richt stämmer dopning och Zlatan inte alls överens.

– Nej, det rimmar inte alls. Så det är därför han måste komma med mer fakta innan han uttalar sig. Om han inte har fakta som han inte talat om för er, för det är bara via er jag har läst det här. I grunden vill jag inte uttala mig alls om sånt här, jag borde stå över det, men nu gjorde jag det. Ibland handlar man i känslor eller affekt, säger han till Sportbladet.