Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Toni Dovale fick delar av sin fotbollsfostran i FC Barcelona och har efter tiden i Katalonien representerat en uppsjö av klubbar i Spanien och även spelat i flera andra länder. Bilden är från hans sejour i Celta Vigo. Bild: MIGUEL LOPEZ
Toni Dovale fick delar av sin fotbollsfostran i FC Barcelona och har efter tiden i Katalonien representerat en uppsjö av klubbar i Spanien och även spelat i flera andra länder. Bilden är från hans sejour i Celta Vigo. Bild: MIGUEL LOPEZ

Fostrad i Barcelona – nu aktuell för Öis

Örgryte söker efter en offensiv förstärkning.
Enligt uppgifter till GP ska spanjoren Toni Dovale, som fick delar av sin fotbollsfostran i spanska storklubben FC Barcelona, vara aktuell för en övergång till Rödblått.

Stora delar av Örgrytes trupp är på plats. Men fortfarande finns det utrymme för ytterligare någon offensiv förstärkning, vilket klubbledningen har varit öppna med att man söker efter.

Ett hett spår i den jakten: spanjoren Toni Dovale.

Enligt uppgifter till GP ska Öis vara intresserade av att knyta till sig den offensive mittfältaren som fick delar av sin fotbollsfostran i den katalanska storklubben FC Barcelona och som efter det har representerat flera olika klubbar både i Spanien och i andra länder.

Nu kan nästa steg alltså bli Sverige, Öis och superettan.

Enligt vad GP erfar har Rödblått önskat att Dovale skulle komma och besöka Öisgården och bekanta sig med klubben innan en eventuell affär kan bli verklighet. Ett önskemål som spelaren har accepterat. Enligt GP:s uppgifter kommer han därför att landa i Göteborg någon gång den här veckan och sedan stanna i stan ett par dagar.

Har La liga-matcher på cv:t

Senast kommer 29-åringen från spel i thailändska Navy FC. Störst avtryck satte han dock 2012–2014 då han gjorde 26 matcher för Celta Vigo i La Liga. Totalt har han också gjort närmare 100 matcher i den spanska andraligan.

Om vänsterfotade Dovale och Öis skulle komma överens om ett kontrakt blir det Sällskapets tionde värvning (lån inkluderat) den här vintern. Sedan tidigare har David Ohlsson (lån), Joakim Karlsson, Kevin Fransson (U-laget), Samuel Ohlsson, Anton Andreasson, Abdul Razak, Kevin Ackermann, Lukas Browning Lagerfeldt, och Adam Bergmark Wiberg (lån) hämtats in.

GP har varit i kontakt med Öis sportchef, Igor Krulj, för en kommentar, men han har valt att inte kommentera uppgifterna.

Fakta: Antonio Rodriguez Dovale (Toni Dovale)

Ålder: 29

Position: Offensiv mittfältare som helst utgår från höger, men som kan spela på alla de offensiva positionerna.

Tidigare klubbar: Barcelona U18, Celta Vigo U19, Celta Vigo B, Celta Vigo, SD Huesca, Kansas City, CD Lugo, CD Leganés, Rayo Vallecano, Bengaluru FC, Nea Salamis, East Bengal FC, Navy FC.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.