Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Fortsatt tunn trupp hos Göteborg FC

Göteborg FC har drabbats av flera skador under kort tid. I matchen mot Linköping verkar avbytarbänken förbi tunn.
– Vi har haft ett tufft schema nu och vi vet att vi har en tunn trupp och vi sliter med det.

Det var ett skadedrabbat Göteborg FC som tog emot svenska mästarna Piteå på hemmaplan i senaste matchen på Valhalla IP. Med endast tre utespelare på bänken kunde laget ändå plocka hem en poäng och gjorde därmed sin tjugonde match utan förlust. Nu står laget inför Linköping på bortaplan på söndag och truppen förblir sig lik.

– Emma är inte tillbaka, Natalia är inte tillbaka och Elin är inte tillbaka, säger tränaren Marcus Lantz.

Emma Berglund som dras med en lårskada fick kliva av i sin debutmatch för GFC och sitter alltså vid sidan minst en match till. Även Natalia Kuikka stod över förra matchen på grund av skadekänning och landslagsstjärnan Elin Rubensson fick avstå på grund av av kristallsjuka.

– Vi har haft ett tufft schema nu och vi vet att vi har en tunn trupp och vi sliter med det. Vi hoppas att vi kan stöka över Linköping här och sedan har vi en vecka till Kungsbacka och då hoppas och tror jag att Elin, Natalia och kanske eventuellt Emma kan vara tillbaka och då har vi tre landslagsspelare på plan igen, säger han.

LÄS MER: GFC-stjärnan drabbad av kristallsjuka

Vi har gott självförtroende

Truppen som alltså hade tre utespelare på bänken under matchen mot Piteå förblir tunn men kan eventuellt utökas med i alla fall en spelare till söndagens match: Amanda Johnsson Haahr.

– Vi ska träna imorgon och då får vi se men vi tror att vi kommer ta med Amanda på bänken. Sist började vi med tre plus målvakt på bänken och nu tror vi att vi kommer vara fyra, säger han.

Fyra utespelare på bänken ska räcka tror Lantz som redan blickar mot nästa veckas match mot Kungsbacka.

– Det är klart att det jobbigt för oss just nu men i är vid gott mod, efter Linköping så går vi till halvtid och oavsett resultat i den matchen så kommer vi ligga i toppen. Vi har 20 tävlingsmatcher utan förlust så Kopparberg Göteborg mår bra för tillfället, vi har ett gott självförtroende i klubben känns det som, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.