Örgrytes tränare Thomas Askebrand var belåten efter segern mot Öster.
Örgrytes tränare Thomas Askebrand var belåten efter segern mot Öster. Bild: NICKLAS ELMRIN

Fortsatt tätkänning – men Öis lever i nuet

Tre poäng och en fjärdeplats i superettan. Öis har fortsatt tätkänning och häng på topplagen – något som Thomas Askebrand inte lägger någon större vikt vid.
– Jag tittar inte så mycket på tabellen, man får leva i nuet, säger Öis tränare.

ANNONS
|

Bakåt såg det tätt ut, men framåt dröjde det ända till matchminut 81 innan Öis spräckte nollan på Gamla Ullevi.

Till slut kunde hemmalaget besegra gästande Öster med 2-0 och har därmed fortsatt tätkänning i superettan.

– Det är en tajt match, två jämna lag som möts. Båda två är rätt fysiska och båda två vill ha bollen. Det böljar därför både i kvalitet, intensitet och bollinnehav för lagen. Det känns ändå som vi är lite starkare än dem, säger Öis tränare Thomas Askebrand och fortsätter:

– När vi gör våra två byten tar vi tag i det på ett helt annat sätt, det är inget snack om det känner jag. Skönt att Joel och Simon ger den energin de ger och kul för Simon att göra mål också. På det hela taget tycker jag att vi är förtjänt av segern, vi skapar mycket mer målchanser än vad de har.

ANNONS

Två lyckade byten för din del?

– Ibland ska man ha tur också.

En för alla – alla för en

I och med segern höll Öis även sin femte raka nolla. Trots 450 minuter utan ett insläppt mål så har det inte gjorts så många framåt. I dag kom målen sent och de fyra senaste matcherna har Sällskapet mäktat med fyra fullträffar.

– Jag tycker det är fantastiskt att killarna håller nollan fem matcher på raken. Det är en stabil grund att stå på, vi vet att vi alltid gör mål framåt, det känns rätt bra. Vinna med 1-0 räcker ju, då får du ju tre poäng. Hellre det än att släppa in en massa mål och inte veta var du står. Det här ger en stabilitet och trygghet som är rätt skön att ha med sig, säger Askebrand.

Vad är du mest nöjd med i dag?

– Insatsen, en för alla – alla för en. De gnuggar på och kör. Det är ingen som viker ner sig. Att de skulle bli tajt visste vi. Så jag är glad och nöjd över att få tre poäng.

Fortsatt tätkänning har ni också.

– Jag tittar inte så mycket på tabellen, jag har inte gjort det på hela tiden. Man får leva i nuet och vecka för vecka och göra rätt grejer på träningar.

ANNONS
ANNONS