Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Fortsatt osäkert om Iran-matchen blir av

Med tre dagar kvar till landskampen mot Iran är det fortfarande osäkert om det blir match eller inte. En minst sagt ovanlig situation för det landslaget. – Det är inte optimalt, men vi kan inte göra så mycket åt det, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Landskampen mot Sverige på Gamla Ullevi skulle bli Irans första i Europa, men efter uppgifter om att Iran stoppas från att resa till Sverige och att laget ännu inte ansökt om visum finns fortfarande en rad frågetecken kring matchen. När landslaget i dag samlades i Göteborg hade inte heller de några tydliga svar.

– Det jag vet är att än så länge så har vi inga uppgifter på att de inte kommer. Sedan florerar det massa rykten som vi så klart också har hört men det vet jag inget om. Vi räknar kallt med att vi ska spela matcher, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

En osäkerhet som också påverkar landslaget och förbundskaptenen.

– Det är inte optimalt. Det här är vår sista samling för i år. Jag vill gärna se det som ett avstamp för EM. Men vi kan inte göra något åt det så det gäller att se till att varje träning blir så bra som det går, säger Pia Sundhage.

Om det nu blir en match på torsdagen så är det en ganska okänd motståndare som väntar för Sverige.

– Vi är duktiga på att analysera motståndare, men när det gäller Iran har det varit svårt att hitta information. Men det här är mer än en fotbollsmatch. Det handlar om att utbyta erfarenheter, som hur livet ser ut för en fotbollsspelare i Iran. Det finns en kulturskillnad och det är spännande om fotboll kan öppna dörrar.

För Sveriges del saknas flera spelare till samlingen mot Iran och Norge, däribland Lotta Schelin och Nilla Fischer som tackat nej på grund av skador.

– Det är klart att varje återbud som kommer inte är roligt. Men om man vänder på det så innebär det att vi får se spelare som Hanna Folkesson och det är roligt. Det Hanna presterade på träningen var jättebra. Det finns alltid en positiv sida av allt, säger Pia Sundhage.

Sista landslagssamlingen för året har inte riktigt blivit som förbundskaptenen tänkt. På måndag väntar match mot Norge i på bortaplan i Kristiansand. 

– Norge kommer att blir en bra motståndare. Nu har ju inte de någon förbundskapten, men... Vi hamnar i lite tokiga situationer, säger hon och skrattar.

– Men det här gänget är bekymmerslöst, så¨vi gör det bästa av situationen.