Forsbergs drömmål räckte inte - Sverige föll

Ett svensk drömmål signerat Emil Forsberg gav Sverige ledningen. Men en fransk vändning krossade Blågults dröm om att få med sig poäng mot Frankrike. – Det känns surt, säger Emil Forsberg till Kanal 5.

|

Det var en fransk stjärnelva med spelare som Dimitri Payet, Paul Pogba och Antoine Griezmann som välkomnade Janne Anderssons landslag till Stade de France för en tidig gruppfinal i VM-kvalet. Men trots avsaknad av lika klart lysande stjärnor var det Sverige som inledde matchen i Paris bäst. Hemmalaget ägde mycket boll men svenskarna försvarade sig väl och bortsett från några halvchanser signerade Payet och Pogba var silvermedaljörerna från sommarens EM ofarligt framåt under den första halvleken. I stället var det Blågult, inte sällan efter snabba omställningar, som vaskade fram de hetaste chanserna. Och både Ola Toivonen och John Guidetti, som tillsammans bildade anfallspar, hade fina lägen att sätta dit bollen. Men skärpan saknades i de avgörande lägena och när 45 minuter var spelat stod det 0-0 på resultattavlan.

Och den svenska förstahalvleken hyllades stort.

– En strålande halvlek, sa Kim Källström i Kanal 5:s studio.

Han fortsätter:

– Sverige kämpar och fajtas och Sverige anfaller bäst, vi skulle ju ha haft ledningen.

Efter paus fortsatte Blågult att imponera och i den 54:e minuten tystade Emil Forsberg Stade de France. Med en vobblande frispark gav han Sverige ledningen.

– Jag kände direkt att jag fick en bra träff. Målvakten stod i andra hörnet och det var en bra känsla när den gick in.

Men efter målet vaknade Frankrike. Och inom loppet av åtta minuter hade hemmalaget vänt tillställningen. Först nickade Paul Pogba in 1-1 efter en frispark. Några minuter senare var det dags igen. Då skickade Payet in 2-1, sedan Robin Olsen kommit ut snett på ett inlägg. Målet borde dock inte ha godkänts då Griezmann stod offside när inlägget slogs.

– Det är solklar offside. Det spelar ingen roll att Robin kommer ut snett där, det ska vara avblåst, säger Janne Andersson om situationen, säger han till Kanal 5.

Sverige försökte efter det snöpliga baklängesmålet hitta en kvittering och under slutskedet av matchen fick inhoppande Isaac Kiese Thelin ett jätteläge sedan han frispelats av Ola Toivonen. Men störd av Laurent Koscielny skickade anfallaren bollen utanför. Efteråt var det besvikna miner i svensklägret.

Janne Andersson tyckte att hans lag förtjänade minst en poäng.

– Tråkigt, det här är en match där man nästan hade varit besviken med ett kryss.

Albin Ekdal:

–Surt att förlora på det här sättet. Vi hade flera chanser att göra både två och tre mål. Vi gjorde en bra insats så det är surt att vi inte lyckades sätta dit den. Och det är så, sätter inte vi dit chanserna så gör motståndarna det.