Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Forsberg stolt trots uttåget mot England

Sverige är ute ur VM. Emil Forsberg, som byttes ut i mitten på andra halvlek mot England, tar ändå med sig en stor stolthet hem från Ryssland.
– Ingen trodde på oss men vi gjorde det här, säger han.

Trots uttåget ur Sveriges första VM på tolv år var det en stolt Emil Forsberg som pratade med pressen efter slutsignalen.

– Det är såklart jobbigt. Man vill aldrig förlora och särskilt inte när vi har varit med om en så fantastisk resa med hela det här laget och gänget, säger Emil Forsberg och fortsätter:

– Men det är ändå mycket positivt. Vi slog bra lag, kom till kvartsfinal. Sedan åkte vi ut mot ett väldigt bra England. Vi är väldigt stolta och glada, även om vi är ledsna nu.

Efter att domaren Björn Kuipers blåst Sverige ur VM och de svenska spelarna fått ur sig den första förlustbesvikelsen i form av tårar och rop samlade förbundskapten Janne Andersson sina spelare.

– Han sade det alla känner. Att vi ska vara stolta. Vi har skapat en magisk sommar för hela Sverige. Vi tar med oss det. Jag ska vara stolt över att ha fått uppleva detta. Över att ha fått skriva historia. Det känns kul och är något jag kommer bära med mig hela livet, säger Emil Forsberg.

Leipzig-mittfältaren kan summera en sommar med ett mål framåt för egen del. På förhand lyftes Emil Forsberg upp som Sveriges största offensiva hot. Han har stundtals fått kritik för sina insatser under mästerskapet, men väljer att lyfta fram det positiva med sommarens vistelse i Ryssland.

– Jag har gjort det jag var tillsagd att göra. Jag är glad och stolt över det jag gjort och har ingen ånger. Jag har fått vara en del av något fanatiskt. Det är klart att det optimala hade varit att jag hade gjort fyra mål och fem assist men jag är jätteglad över det jag har gjort.

Nu ser han fram emot en tid utan fotbollsfokus med familjen.

– Nu vill jag hem till min fru och min familj och glömma fotbollen lite grann. Vi har gjort det otroligt bra. Förhoppningsvis får vi uppleva något sånt här igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.