Forsberg skadad - missar dubbla landskamperna

Herrlandslaget laddar inför träningslandskampen mot Österrike och Nations League-mötet med Turkiet. Nu meddelar förbundet att Leipzig-stjärnan Emil Forsberg är skadad och lämnar truppen.

ANNONS
|

Fotbollen har gått in i ett landslagsuppehåll och för de svenska stjärnorna börjar nu uppladdningen inför träningslandskampen mot Österrike på torsdag.

Tre dagar innan mötet har förbundskapten Janne Andersson fått ett tungt besked.

Emil Forsberg har problem med en överansträngd ljumske och har lämnat truppen, det skriver förbundet på sin hemsida.

Därmed kommer han inte heller spela när Sverige tar emot Turkiet i Nations League på Friends Arena 10 september.

– Han anlände här från Tyskland och har problem med en ljumske och det medicinska teamet och förbundskaptenen har i samråd kommit fram till att han ska avstå matcherna. Han var bara här och vände, säger landslagets pressansvarige Staffan Stjernholm till SVT Sport.

ANNONS

Janne Andersson har tagit ut 25 spelare till truppen men alla har dock inte lyckats ta sig till huvudstaden ännu. Watford-svensken Ken Sema missade måndagens träning.

– Ken Sema är försenad och hinner inte komma till träningen, säger herrlandslagets pressansvarige Staffan Stjernholm till Sportbladet.

Har hittat formen

Efter en sommar med ett tungt VM har Forsberg återigen hittat formen hemma i Bundesliga och under förra veckan sköt han sitt RB Leipzig ut i Europa League. Dessutom spelade han under söndagen mot Düsseldorf i ligan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS