Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Forsberg vill stanna i RB Leipzig Bild: Michael Sohn
Emil Forsberg vill stanna i RB Leipzig Bild: Michael Sohn

Forsberg om framtiden: ”Jag är inte klar här ännu”

Emil Forsberg har varit en ryktenas man så fort det vankas transferfönster. Men nu verkar svensken vilja stanna i Tyskland och RB Leipzig.

Emil Forsberg har tillhört RB Leipzig sedan 2015 och har varit med på klubbens resa från 2. Bundesliga till att bli en toppkonkurrent i Bundesliga och kvartsfinalist i Champions League.

Svensken som har varit plågad av efterhängsna skador de senaste åren gjorde sin bästa säsong 2016/2017 då han gjorde åtta mål och 22 assist på 30 matcher i Bundesliga. Efter det ryktades svensken till större klubbar och det har de senaste somrarna varit ständiga rykten om att svensken velat lämna RB Lepzig.

Men nu ser det ut som Emil Forsberg själv bestämt sig för att stanna.

– Jag är inte klar här ännu och jag har fortfarande ett tvåårskontrakt. Jag känner mig väldigt hemma, min familj också, min dotter går på en förskola och min fru är också lycklig, säger Forsberg till tyska Kicker.

Under säsongen har Emil Forsberg tappat sin ordinarie plats i laget och har han mestadels fått agera inhoppare. 22 matcher i Bundesliga har det blivit med en poängproduktion som landade på fem mål och två assist.

Även om speltiden har varit sparsam och konkurrensen varit hård ser Forsberg positivt på både klubben och sin egna framtid.

– Vi har ett bra lag med många spelare som har stor potential. Som en av de äldre spelarna försöker jag driva killarna i rätt riktning.

Emil Forsberg säger även att han fått positiva signaler efter att ha diskuterat sin framtid med sportchefen Markus Krösche som tidigare uttalat sig i Bild om svenskens skadeproblematik och kommande tid i klubben.

– Han hade otur med sjukdomar under coronapausen och efteråt. Emil är en utmärkt fotbollsspelare och kommer definitivt att hjälpa oss. Särskilt eftersom vi känner att vi har ett spel var tredje dag under den kommande säsongen. Det spelar en viktig roll i vår planering.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.