Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/10

Formstarkt Häcken krossade HBK

Ahmed Yasin fortsätter att leverera. Mot Halmstads BK la succélånet grunden för Häckens seger med ett mål och en framspelning. – Jag har nog aldrig varit bättre än nu, säger han.

Inför matchen mot Halmstads BK fick Ahmed Yasin mottaga priset som allsvenskans bästa spelare under augusti månad. Sedan gick anfallaren ut och visade klassen igen. Med ett mål och en framspelning hade AIK-lånet stor del i att BK Häcken, trots en inte på något sätt bländande spelmässig insats, kunde lämna Örjans vall med seger 3–0, tre nya poäng på kontot och en nyvunnen andraplats i tabellen bakom Malmö FF. 

– Det var en väldigt skön seger, trots att vi spelmässigt inte gör det särskilt bra. Vi lät Halmstad ha väldigt mycket boll och de pressade tillbaka oss. 

Men även om det var HBK som dominerade matchbilden och var det lag som skapade mest och bäst inledningsvis var det Häcken som tidigt hamnade i ett målmässigt övertag. Kari Arkivuo skickade iväg en djupledsboll mot Ahmed Yasin. 26-åringen sprintade ifrån hemmaförsvaret och hann före Isak Pettersson i HBK-målet innan han behärskat rullande in 1–0 i den tionde minuten. 

Fullträffen innebär att Yasin på åtta matcher i Häcken-tröjan har gjort sex mål. 

– Jag har nog aldrig varit bättre än nu, inte poängmässigt åtminstone. Jag var riktigt bra en tid i Örebro också, men jag gör fler poäng nu. Allting flyter på och jag ska bara köra vidare.

Vad är det som gör att allting stämmer så bra för dig nu då? 
– Det låter tråkigt att säga det men det är hårt jobb hela tiden. Jag har mina lagkamrater att tacka för mycket, de har hjälpt mig hela tiden och jag har själv också gett allt. Det känns bra att få göra mål och jag är stolt över utmärkelsen jag fick, men nu ska jag inte slappna av utan bara köra vidare. Jag har en växel till. 

I den andra halvleken bjöds publiken på en liknande matchbild. Halmstad ägde mycket boll – samtidigt som gästerna i huvudsak fokuserade på att ligga rätt i positionerna. Något man, undantaget ett par halvchanser, lyckades väl med. Och i stället för en kvittering för nästjumbon var det Häcken som skulle hitta nätet ännu en gång. Återigen hade Yasin ett finger med i spelet när han skickade in ett väl avvägt inlägg i straffområdet som Mathias Ranégie, i kamp med motståndare, lyckades få en perfekt träff på med pannan. Innan matchen var över hann sedan Paulinho också med att fastställa slutresultatet till 3–0 efter en vass omställning. 

– Det är starkt att åka härifrån med tre poäng, även om vi inte gör vår bästa match. 

Resultatet innebär att Häcken passerar AIK och Djurgården i tabellen och för tillfället innehar andraplatsen, vilket innebär möjlighet till Europa-kval nästa år.