Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/23

Folkfest när Gatans lag mötte kändisar

Det var ett profilstarkt gäng som idémakaren Ingvar Oldsberg hade samlat ihop för att ta sig an Gatans lag i en uppvisningsmatch vid Stora Teatern på onsdagen. – En bra sak, lite fotboll och uppståndelse, det är fantastiskt kul, säger före detta fotbollsspelaren Pontus Kåmark.

2013 anordnade Ingvar Oldsberg en uppvisningsmatch mellan Gatans lag och ett kändislag – då med målsättningen att samla in pengar så att Gatans lag kunde åka och delta vid VM för hemlösa i Polen. Fyra år senare var det dags igen när Göteborgsprofilen hade samlat ihop en skara kändisar för match mot föreningen – även den här gången med målsättningen att få ihop pengar till att skicka Gatans till VM för hemlösa, som avgörs i Oslo i augusti.  

Journalisten Janne Josefsson, tidigare friidrottsstjärnan Erica Johansson och målvaktshjälten från fotbolls-VM i USA 1994, Thomas Ravelli, var några av många profiler som fanns med i kändislaget som på onsdagen gjorde upp med Gatans lag på en plan bakom Stora Teatern i centrala Göteborg. 

LÄS OCKSÅ: "Vi kan vara skillnaden mellan liv och död"

– Kan vi göra något som kan hjälpa människor att vilja hålla på med någon idrott, som att spela fotboll, och hålla sig undan problem, så är det bara positivt, säger Thomas Ravelli och fortsätter: 

– Att vi är här och uppmärksammar det här gör kanske att sponsorer går in och betalar lite mer och kanske också bidrar det till att vi människor visar lite mer empati mot alla som har det svårt. 

"Idrotten är en räddning för många"

Pontus Kåmark, tidigare fotbollsspelare i klubbar som IFK Göteborg, AIK och Leicester, var en annan profil som var på plats. 
– En bra sak, lite boll och uppståndelse, det är fantastiskt kul att få vara här och bidra, säger han. 

På plan hade duon sällskap av bland andra Erica Johansson, som trots sin ringa fotbollserfarenhet bjöd publiken på ett av dagens snyggare mål när hon iskallt lobbade in ett avslut. 

– Jag var med senast när vi spelade, då gjorde jag en tunnel på Henke Larsson, det tillsammans med min lobb nu, är mina största fotbollsögonblick, säger hon och skrattar. 

Även Johansson ville passa på att hylla Oldsbergs initiativ. 

– Idrotten är en räddning för många, inte minst i ungdomsåren och tonåren. Det är så viktigt med sammanhållning och glädje och gemenskap. Det spelar ingen roll vilken nivå, idrott förenar och det är fantastiskt. 

"Klar att man ställer upp"  

Och det var inte bara på fotbollsplanen som det var välbekanta ansikten som engagerade sig. Idémakaren Ingvar Oldsberg agerade speaker under hela arrangemanget och tidigare fotbollsstjärnan Ralf Edström och en av film-Sveriges mest profilstarka, Kjell Bergqvist, hjälpte till med att sälja korv och glass till storpubliken som hade samlats i solskenet. 

– Det är helt fantastiskt att vara här, det är ju otroligt mycket folk! Jag har sålt korv som bara den, säger Ralf Edström och skrattar. 

Och han tvekade aldrig när han fick frågan av Oldsberg om han ville vara med och bidra. 
– Det är klart att man ställer upp för en så här fin sak. Det är kul, det är positivt. Vi behöver ha fler positiva saker i samhället. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.