Folkfest i Göteborg när Sverige tog förlösande seger

Drygt 2 300 svenska supportrar var på plats i Sheffield för att bära fram sitt landslag. I Himlabacken i Göteborg samlades fans på hemmaplan för att stötta Sverige och fick se Hanna Bennison frälsa Sverige med sitt 2-1 mål.

ANNONS
|

Sveriges EM-sommar går att följa på flera platser i stan.

Samtliga EM-matcher kommer visas på storbildsskärm i Nordstan.

– Det kommer säkert vara en del som bara slår sig ner där för att ta en paus och titta. Sen kommer det förhoppningsvis vara mer folk där när Sverige spelar. Man kommer kunna se matcherna både från golvet och balkongerna där restaurangerna ligger, berättae Magnus Hallberg, evenemangschef för Göteborg & Co.

Men för de som vill se matchen i mer naturskön miljö och enkom Sveriges matcher är det Himlabacken vid Hvidtfeldska som gäller.

Där samlades hundratals fans under onsdagskvällen för att följa Sveriges möte med Schweiz.

ANNONS

– Vi ville ha en plats där familjer kunde erbjudas lite grönare möjligheter. Dit man kan ta med egen mat, ha picknick och softa i det gröna. Den publiken tror vi inte är intresserade av alla matcher, utan primärt Sveriges matcher. Då tycker vi det är positivt att vi kan ta Himlabacken i anspråk. Den ligger även centralt vilket är bra av flera anledningar, sa Magnus Hallberg tidigare till GP.

De som var på plats på Himlabacken var nog inte besvikna varken över temperaturen eller Hanna Bennissons förlösande 2-1 mål.

Men går Sverige längre då är det Götaplatsen där den stora folkfesten kommer äga rum.

– Vi håller tummarna för att de tar sig till final så vi får göra en stor och rolig grej. Vi var ju 35 000 personer där när vi firade damernas VM-brons 2019, har Magnus Hallberg sagt till GP.

LÄS MER:Krogarna i Göteborg som visar fotbolls-EM

LÄS MER:Supertalangen räddade Sverige från fiasko

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS