Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera tunga avbräck för Elfsborg

Adam Lundqvist och Joakim Nilsson är iväg på OS. Samtidigt har Elfsborg skador på en rad andra spelare - som missar mötet med Häcken. …– Det är lite många på en och samma gång för att det ska kännas bra, men vi får leva med det, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Trots uppåtgående form och sju raka matcher utan förlust finns det ordentliga orosmoln i Elfsborgslägret inför mötet med BK Häcken på Borås Arena. Och Elfsborgs tränare Magnus Haglund tvingas undvara flera spelare i matchen mot Hisingsklubben. Försvararna Adam Lundqvist och Joakim Nilsson är iväg på OS i Brasilien och Lasse Nilsson, Anders Randrup och Rasmus Rosenkvist dras samtliga med skador. Dessutom såldes nyligen mittfältskuggen Marcus Rohdén till italienska Serie A-klubben Crotone. 

– Det är inte optimalt att sakna så många. Men det var en risk vi fick vara beredda att ta när vi bestämde oss för att släppa spelare till OS. En risk som vi, trots att vi har många borta nu, tycker det var rätt att ta. 

BK Häcken har aldrig besegrat Elfsborg i Borås men Magnus Haglund förbereder sig för en tuff drabbning.

– Det är ett otroligt skickligt och passningsorienterat lag som är bra i både omställningsspel och i det uppställda spelet. 

Paulinho saknas, positivt för er?
– Det är en fantastisk spelare men Häcken har flera bra spelare och kan prestera även utan honom. Mot Helsingborg senast spelade de väldigt bra, och då var Paulinho inte med.