Flera saknades när IFK Göteborg återstartade

IFK Göteborgs vår präglades av skadekaos.
När man gjorde sin första träning efter uppehållet var det fortfarande många som saknades.
– Det är viktigt att vi får fler spelare tillgängliga, säger Jens Askou.

ANNONS
|

Det var lätt regn och ett par hundra åskådare på plats på Kamratgården när IFK Göteborg hade sin första träning efter uppehållet. De fick se en kort träning med mycket spel.

– Gräset har blivit lite grönare och tätare och spelarna har fått vila lite. Det är jättekul, säger IFK Göteborgs tränare Jens Askou, om att vara igång igen.

Det ska dock tilläggas att Jens Askou lämnar IFK Göteborg för Sparta Prag bara några timmar efter träningen.

Flera saknades på träningen

IFK Göteborg hade en svängig vår och man står efter tolv omgångar på 14 poäng och placerar sig på en 13:e plats i tabellen. Sju av lagets poäng kom i de fyra sista matcherna.

ANNONS

– Jag tycker att vi har något positivt på gång och har haft det hela våren. Sen har vi byggt på och byggt på, sen har vi haft våra utmaningar men oavsett har vi kämpat och gjort vårt bästa varje gång, både för att utveckla laget, spelarna och spelsättet men också för att få resultaten som ger oss tryggheten och stabilitet för att ta nästa kliv.

– Det ska bli roligt när vi får spelare tillbaka och man vet aldrig vad som händer över en sommar heller. Vi vill ta nästa kliv som förening och det ser alla fram emot.

240527 IFK Göteborgs Gustav Svensson deppar efter  fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och IFK Göteborg den 27 maj 2024 i Stockholm. 
Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0386
240527 IFK Göteborgs Gustav Svensson deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och IFK Göteborg den 27 maj 2024 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0386 Bild: EMMA WALLSKOG

Askou om skadorna

Under vårsäsongen har skadelistan konstant varit lång. Under dagens träning saknades en rad spelare, bland annat Gustav Svensson som var krasslig och Oscar Pettersson, som enligt Jens Askou var sliten från det täta matcherna före uppehållet. Anfallsjätten Laurs Skjellerup tränade också vid sidan av när det var matchspel.

– Det är någon som har varit lite sjuk och sen är det några som har lite känningar efter att vi pressade dem mycket den sista perioden för att få ut den sista energin och kvalitén, och det fick vi.

Mycket av våren handlade ju om skador har ni gjort några förändringar för att det inte ska bli så framåt?

ANNONS

– Vi har diskuterat det väldigt mycket och nåt fram till vad vi tror har haft stor inverkan på det. Sen gör vi justeringar utifrån vad vi har gjort fel. Det är det som vi försöker göra nu.

Vad är det?

– Jag vill inte konkretisera det nu. Det handlar om att se framåt.

– Det är viktigt att vi får fler spelare tillgängliga både för spelarnas utveckling individuellt men också för att laget ska prestera bättre.

Sebastian Ohlsson sitter på utgående kontrakt.
Sebastian Ohlsson sitter på utgående kontrakt. Bild: MATHIAS BERGELD

Ohlsson om kontraktssituationen

En av de som missat delar av våren med skador är Sebastian Ohlsson.

– Det är alltid trevligt att vara tillbaka men det är alltid lite ringrostigt när man varit borta i tio, tolv dagar, säger 31-åringen.

Hur känns det för dig i kroppen?

– Det blir och bättre, det blir nästan som en försäsong de här tolv första matcherna, när man inte gjorde en enda match på försäsongen.

Ohlssons kontrakt löper ut vid årsskiftet och det har funnits spekulationer kring om det kommer att bli en förlängning i den blåvita tröjan eller inte.

– Det finns inte så mycket att säga just nu. Jag hoppas att det ska kunna lösas på något sätt.

Härnäst väntar ett två dagar långt träningsläger för de blåvita, i Stenungsund, dit laget åker på måndag.

ANNONS

LÄS MER:Spelarna i IFK Göteborg om vårsäsongen

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs seger mot Elfsborg

LÄS MER:Jens Askous sågning efter IFK Göteborg seger mot Elfsborg

ANNONS