Andreas Alm.
Andreas Alm. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Flera namnkunniga spelare saknas i Häcken

Sommar, sol och sjukdomar. När Häcken under onsdagen möter AIK i en träningsmatch saknas flera namnkunniga spelare.
– Det har varit ovanligt mycket sjukdomar för att vara sommarmånad, säger Häckens tränare Andreas Alm.

ANNONS

Uppehållet i allsvenskan är snart över. För Häcken väntar under onsdagen träningsmatch mot AIK – en match som spelas i Bengtsfors och en match som GP direktsänder.

LÄS MER:GP sänder matchen mellan Häcken och AIK

Det är en spännande sommar och höst som väntar Häcken, med tätkänning i allsvenskan och ett Europa-kval som väntar. Förra onsdagen samlades spelarna igen efter ett nio dagar långt sommaruppehåll. Uppslutningen av spelare har under träningsveckan däremot varit lite sisådär –på grund av olika anledningar.

– Vi har haft en halvtaskig uppstart med närvaro av spelare, det har varit ovanligt mycket sjukdomar för att vara sommarmånad, säger Häckens tränare Andreas Alm.

I mötet mot AIK kommer flera spelare att stanna hemma, några av de spelare som kommer lämnas utanför truppen är Paulinho, Alexander Falsetas, Erik Friberg, Alexander Jeremejeff och Adam Andersson. Dessutom lämnas Joona Toivio utanför matchtruppen då han har fått några dagars extra semester efter att ha spelat EM-kval med Finland.

ANNONS

– Några som har varit sjuka lämnas utanför truppen, och några som har varit sjuka åker med, säger Alm och fortsätter:

– Vi har haft styrka av att vara många spelare på träning under vårsäsongen, det har vi inte haft nu.

Alm poängterar också att speltiden kommer att vara väldigt ojämnt fördelad spelarna sinsemellan. En del kan få 90 minuter, en del kan få 15.

Trots avsaknaden av flera spelare så är Alm klar med vad han vill ha få för svar från sina spelare i mötet med AIK.

– Att få spela match igen, att vi får börja närma oss igen och vara redo nu när tävlandet väl börjar, säger han.

"Nå framgång i Europa"

Runt hörnet väntar även Europa League-lottningen för Häcken, en lottning som Alm ser fram emot och där han hoppas att klubben ska nå långt.

– Det kanske är det viktigaste inslaget om man ska nå framgång i Europa, om lotten faller på ett bra sätt så är det till stor hjälp. Vi hoppas att få ett motstånd som vi har stor chans att vinna över.

Den 25 juni genrepar Häcken mot Vendsyssel FF innan laget tar emot Hammarby i allsvenskan den 1 juli.

Häckens möte med AIK har avspark 17.00. GP-sportens direktsändning startar 16.50.

ANNONS

Häckens trupp mot AIK:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Teodor Wålemark, Benjamin Arapovic, Oskar Sverrisson, Daleho Irandust, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Viktor Lundberg, Ali Youssef, Ahmed Yasin och Kwame Kizito.

ANNONS