Fina gesten av stjärnan – skänker julklappar för miljoner

ANNONS
|

Julen är en glädjens tid.Och även om den handlar om mer än bara julklapparna under granen,så är det just presenterna som nog de flesta barnen ser fram emot. Men det finns också en baksida, för under julstöket och handlandet kan man lätt glömma att detfinnsmånga familjer som har det sämre ställt och där barnen troligtvis får klara sig utan ett enda paket.

Men en av Englands främsta fotbollsspelare genom tiderna har inte glömt de utsatta.

Skänker över fem miljoner

Den forne mittbacken Rio Ferdinand anses enligt många vara en av Englands största genom tiderna och han har ett prisskåp som är mer välfyllt än Horace Engdahls bokhylla.

ANNONS

Men lika storartad karriär som han haft, lika fin gest har han valt att göra under julen då han tillsammans med sin restaurang har valt att skänka 500 000 ( ca 5,8 miljoner svenska kronor). Alltför att alla barn ska få ha en god jul, det skriver The Sportbible.

– Som den far jag själv är kan jag inte se barn gå utan att öppna en enda present under juldagen.

Den gamla mittbacken väljer att skänka pengarna genom Manchester-organisationenCash For Kids Key 103.

– Jag är glad att min restaurang Rosso och jag kan vara inblandade i detta och hjälpa till att sätta ett leende på barnenansikten denna juldagen.

Hjälperhemlösa i Manchester

Men det är inte bara barnen som Rio Ferdinand väljer att hjälpa under juletiden han har, utöver de närmare sex miljoner kronor han valt att ge bort, dessutom skänkt 11 000 sovsäckar till hemlösa i Manchester.

ANNONS