Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Filmen som ska lyfta landslaget "En trivsam afton"

På torsdag ställs det svenska herrlandslaget mot Bulgarien i VM-kvalet. I dag avslöjade förbundskapten Janne Andersson att han planerar att peppa sina spelare med att minnas bragdmatchen mot Frankrike. – Vi har klippt ihop en film som ger en bild av att det var en trivsam afton, säger han.

Sverige går nu in i ett viktigt skede i VM-kvalet med matcher mot Bulgarien och Vitryssland. Den senaste landslagssamlingen var i juni och bjöd bland annat på en bragdartad seger över Frankrike.

LÄS OCKSÅ: Förbundskaptenens oro: "Förhoppningsvis kan han spela"

Det var i matchens absoluta slutsekunder som Ola Toivonen skickade in ett osannolikt segermål från halva planen och Sverige tog tre poäng.

Matchen har ingjutit stort självförtroende bland spelarna och ledarna och förbundskaptenen berättar nu att man klippt ihop en film för att minnas tillbaka till segern över Frankrike.

LÄS OCKSÅ: Förbundskaptenen om succéspelarens nobb: "Tråkigt"

– Vi inleder den här samlingen med att stänga den förra samlingen och vi har klippt ihop en film som ger en bild av att det var en trivsam afton, säger Janne Andersson på en presskonferens på måndagen.

Men sedan är det fullt fokus på kommande matcher i VM-kvalet. Och först ut är Bulgarien borta på torsdag.

– Det är en helt ny match som väntar nu, helt nya förutsättningar, nytt motstånd och ett nytt ställe. Självförtroende har vi i gruppen och det får man när man vinner matcher och det ska vi inte tvätta bort men den matchen betyder inget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.