Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Petter Trens
Bild: Petter Trens

Filippa Graneld gjorde mål framför Sundhage

Djurgårdens IF flickor 17 vann matchen i b-slutspelet med ingen mindre än Pia Sundhage som åskådare. Enda målskytten i matchen blev Filippa Graneld.
– Det är alltid kul när hon tittar, säger Filippa Graneld efter matchen.

Det kan tänkas vara något nervöst att ha Pia Sundhage som åskådare när man spelar en avgörande match i slutspelet i Gothia cup. När Djurgården spelade match under torsdagen fanns Sundhage på läktaren och Filippa Graneld gjorde matchens enda mål.

– Jag visste inte att hon var här och kollade faktiskt men jag visste om att hon har varit och kollat på flera matcher under Gothia.

LÄS MER: Pia Sundhage samlar intryck på Gothia cup

Hon fortsätter:

– Det är alltid kul när hon tittar och man vill visa upp sig såklart men sen vill man ju vinna matchen också och det är ju det viktigaste.

"Hon är en jättebra tränare"

Och vann gjorde Djurgården som deltar i inbjudningsklassen Gothia Trophy för flickor 17 år. Vinsten innebär kvartsfinal i b-slutspelet. Filippa är nöjd med lagets spel under matchen men inte över hela turneringen.

– Det var en kämparinsats av oss. Vi hade inte det spelet vi ville ha men alla gav allt och det gav resultat i slutet. Vi har haft otur under turneringen och i förlorade alla matcher i gruppspelet men vi har mycket skador så vi har inte riktigt kommit upp i den nivån vi kan, säger hon.

Nästa match spelas på Heden under fredagen och kanske kollar Sundhage även på den. För Filippa Graneld är det dock inte så nervöst för hon har haft Sundhage som tränare i F17-landslaget.

– Hon är en jättebra tränare. Innan matchen kan det vara lite nervöst om man vet att hon är där men sen när matchen väl börjar så släpper man det, säger Filippa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.