Filippa Angeldahl klar för Manchester City

Filippa Angeldahl bjöd på show i Häckens Champions League-kval mot Vålerenga. Nu, en dag senare, är mittfältaren klar för Manchester City.

ANNONS
|

Filippa Angeldahl har spelat sitt livs fotboll 2021.

Den stora succén kom i OS där hon gick från att knappt ta en plats i truppen – till att vara en given nyckelspelare i det lag som tog sig hela vägen till final.

Angeldahl har inte saktat ner sedan hon återvände från Tokyo-äventyret och under onsdagen bjöd mittfältaren på ett rejält storspel. Hon låg nämligen bakom alla tre mål när Häcken bortasegrade mot Vålerenga i Champions League-kvalet.

Men nu när 24-åringen förlorad för Häcken. Bara en dag efter succén i Oslo meddelar Hisingsklubben att Manchester City köpt loss Angeldahl.

ANNONS

LÄS MER:Se mötet mellan Häcken och Vålerenga i efterhand

LÄS MER:Häcken tog klar seger i Champions League-kvalet mot Vålerenga

– Det känns jättebra för mig att äntligen kunna ta mitt nästa steg i min karriär. Jag vill tacka alla tjejer för att jag fått möjligheten till att spela och lära känna alla, vi har tagit SM-guld och cupguld tillsammans. Tack till alla supportrar och ett extra tack till Adde som har varit där sen dag ett. Nu hoppas jag tjejerna tar hem guldet till Hisingen, säger hon på Häckens hemsida.

Filippa Angeldahl gjorde stor succé under OS i Tokyo.
Filippa Angeldahl gjorde stor succé under OS i Tokyo. Bild: DANIEL STILLER

Sportchefen: ”Hade ambition att behålla Angeldahl”

Angeldahl hade endast två månader kvar på sitt kontrakt och Häckens sportchef Martin Ericsson berättar att man hade förhoppningar att behålla nyckelspelaren.

– Vi går in i en viktig höst där vi både vill utmana om SM-guldet och nå framgång i Champions League. Utifrån den satsning klubben gör, var vår ambition att behålla Angeldahl kontraktet ut, även om det skulle innebära att hon gick gratis i november. Men Manchester City kom tillbaka med ett nytt bud sent och då gick affären snabbt, säger sportchef Martin Ericsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS