Filip Forsberg köper ett fotbollslag – med Reese Witherspoon

Filip Forsberg har blivit delägare av ett fotbollslag.
NHL-svensken har köpt in sig i den grupp, där även Hollywood-stjärnan Reese Witherspoon återfinns, som äger MLS-klubben Nashville SC.
– Jag är extremt glad, säger han i ett uttalande.

ANNONS
|

Filip Forsberg är sedan 2013 bosatt i Nashville, Tennessee, där han spelat för NHL-laget Nashville Predators och varit en av lagets absolut bästa spelare.

Men den Leksandsfostrade målskytten brinner inte bara för hockeyn utan har även ett stort intresse för fotboll – vilket nu har blivit extra uppenbart, eftersom han har skaffat sig själv ett lag.

28-åringen har nämligen köpt sig in i den ägargrupp som äger MLS-klubben Nashville SC.

– Nashville är den bästa idrottsstaden i landet, och jag är extremt glad över att nu vara involverad i två av våra proffslag, säger svensken i ett uttalande.

ANNONS

Filip Forsberg och Reese Witherspoon delägare

I ägargruppen återfinns ett minst sagt celebert knippe personer. Filip Forsberg görs nämligen sällskap av den grekiske NBA-superstjärnan Giannis Antetokounmpo och Hollywood-skådisen Reese Witherspoon. Även NFL-stjärnan Derrick Henry ingår i gruppen.

– Nashville SC har varit ett fantastiskt tillskott till vår idrottskultur, och att ansluta till ägargruppen var en möjlighet jag inte skulle säga nej till. Jag växte upp som Liverpool-supporter i Sverige, och efter i dag är jag glad att kunna addera andra färger att heja på, säger Filip Forsberg.

Bor i Nashville.
Bor i Nashville. Bild: Joel C Ryan

Reese Witherspoon blev delägare av klubben för snart ett år sedan. Hon är född i New Orleans, Louisiana, men har sedan en tid tillbaka varit bosatt i Nashville tillsammans med sin man Jim Toth.

– Som Tennessee-bo är det kul att se hur mycket tillväxt all tillväxt och utveckling i vår hemstat. En av alla saker som hela min familj är glad över är Nashville Soccer Club! Chansen att som familj gå och kolla på ett världsklass-lag tävla har varit en otrolig upplevelse, sa hon när hon, och Jim Toth, gick in i ägargruppen.

LÄS MER:Trist start för nyvärvade Kane i Rangers

LÄS MER:NHL-stjärnan David Pastrnak skriver monsterkontrakt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS