Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filip Olofsson vann skytteligan i 5A – i 5B vann Styrsö vårderbyt mot Donsö, men det var Donsö som gick upp i division 4. Bild: Utbynäs och Bildbyrån

Filip blev sjumålskytt i årets största seger: "Sjukaste jag varit med om"

Efter 45 minuter hade Utbynäs gjort tio mål. En halvlek till och Utbynäs passerade 20. Lokalfotbollens största seger 2017 var ett faktum. – Det är det sjukaste jag har varit med om, säger Utbynäs anfallare Filip Olofsson.

Omgången innan hade Utbynäs spelat bort sig själva från möjligheten att vinna serien och gå upp i division 4. Revanschlustan lös i ögonen när mötet med Bosona sparkade igång klockan kvart över sju den 29 september. Revanschen kom – i överflöd. 20-1 är lokalfotbollens största vinst 2017.

– Det är det sjukaste jag har varit med om, säger anfallaren Filip Olofsson.

– Att vinna med 19 mål på seniornivå… Det har jag aldrig varit med om tidigare. Efter matchen tänkte vi: Vad hände? Det var sjukt.

Filip Olofsson drog ett antal strå till den ovanligt stora målstacken. Innan domaren blåste av hann han sätta bollen i mål sju gånger. Till det kryddade han sin insats med två assister.

– Man gör inte dubbla hattrick i en match så ofta, säger han.

Var det ni som var bra eller de som var dåliga?

– Vi var väldigt revanschsugna efter matchen innan och vi ville visa att vi kan kunde mycket bättre. Sedan saknade Bosona en hel del folk och de hade en utespelare i mål. Men målen vi gjorde var väldigt bra mål. Vi hade bra avslut.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efteråt?

– Det var blandade känslor. Det är kul att vinna så stort men å andra sidan; ser man tillbaka på hela säsongen betyder den här matchen ingenting. Så det satt fortfarande i lite bitterhet från matchen innan.

Det blev ingen serieseger. Däremot fick Filip Olofsson vinna skytteligan – mycket tack vare de sju målen mot Bosona.

– Det var en personlig morot till den matchen. När det började rinna på så kände jag att jag ville ta chansen att ro hem skytteligan. Med 17 mål låg jag ett bakom inför matchen. När matchen var slut stod jag plötsligt på 24. Det svängde snabbt där.

Division 5A


Göteborgs AIK drog sig ur – då blev säsongen två matcher kort i 5A. United Africa avslutade serien med 12-2 på de två sista, och korades till seriesegrare. Anders Svenssons Öjersjö hade en tuff säsong som nykomlingar. Topptrion helt överlägsna resten av serien. 

Division 5B

Efter att Styrsö vann Skärgårdsderbyt i våras, som GP bevakade på plats, såg Donsö ut att få en tung resa mot uppflyttning. Men nio raka matcher utan insläppt mål – från juni till oktober – förde upp ö-laget hela vägen till division 4. Dessutom togs det revansch på Styrsö i höstens derbyrepris.

Publikfest på Amneviksvallen på Styrsö. I vårderbyt avgick hemmalaget med segern – i returen efter sommaren var det Donsö som vann. Bild: Bildbyrån.
Publikfest på Amneviksvallen på Styrsö. I vårderbyt avgick hemmalaget med segern – i returen efter sommaren var det Donsö som vann. Bild: Bildbyrån.

Håkan Hellströms rader i ”Känn ingen sorg” testas till sitt yttersta i hans förra klubb Futsal Club Linné, som direkt efter nedflyttningen från division 4 nästa säsong återfinns i sexan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.