Filip Örnblom klar för Gais

Gais värvar från seriekonkurrenten Östers IF. På sin hemsida meddelar klubben att mittbacken Filip Örnblom är klar för klubben.

ANNONS
|

Sedan Gais tappade Aiham Ousou, som man lånat in från BK Häcken, har Atleterna varit i behov av att plocka in en ny mittback till truppen.

Vilket man nu har gjort. Under onsdagen meddelade Gais på sin hemsida att man värvat från seriekonkurrenten Östers IF och plockat in mittbacken Filip Örnblom.

– Det känns jättebra att vara på plats och jag ser fram emot att få komma igång med killarna i laget. Vi är lediga i morgon men på fredag gör jag första träningen och sedan är det bara att köra på, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

I Filip Örnblom har man inte bara fått in en viktig försvarspjäs, utan även en spelare som kan ställa till det för motståndarna i offensiven. Under förra säsongen noterades han för sju mål från sin mittbacksposition.

– Det var mycket på hörnor och inläggsfrisparkar, men förra året var det också två straffar. I år har jag gjort ett mål på straff.

Sportchefen: ”Känns riktigt bra”

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022 och enligt sportchef Nicklas Karlström siktade man främst på att plocka in unga spelare som kan även kan hjälpa till i framtiden.

– Filip är en utvecklingsbar spelare som vi har jobbat för att knyta till oss sedan flera veckor och det känns riktigt bra att vi är i mål. Han är bolltrygg och har fin speluppfattning vilket gör att kommer att passa bra in i hur vi spelar. Dessutom får vi in en kille som kommer att bidra till laget med fysik, attityd och ledaregenskaper.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS