Mexikanska fans. Arkivbild.
Mexikanska fans. Arkivbild. Bild: Ashley Landis

Fifa delar ut miljonbot för homofobisk ramsa

Mexikansk fotboll har i flera år kämpat med att bli kvitt en homofobisk ramsa. Men supportrar vägrar sluta använda den och istället måste förbundet böta för en 16:e gång på fem år.

ANNONS

ESPN skriver att det är den 16:e(!) gången som Fifa tvingar det mexikanska fotbollsförbundet, FMF, att böta för en särskild ramsa som vissa supportrar vägrar att släppa.

Första gången som det skedde var 2015, och sedan dess har förbundet fått böta mer än 3,5 miljoner kronor. Denna gång blev notan högre än vanligt: 100 000 schweiziska franc, motsvarande 947 000 svenska kronor.

LÄS MER:Mexiko straffas efter homofobiska ramsor

Den senaste incidenten utspelade sig 29 maj under en vänskapsmatch mot Island i Texas, USA. Mexikanska fans ska då ha sjungit ramsan, som innehåller homofobiska skällsord, och riktat den specifikt mot isländske målvakten Runar Runarsson.

ANNONS

Matchen avbröts temporärt innan domaren bestämde att den skulle spelas klart. Mexiko gick vinnande ur kampen med slutresultatet 2–1.

Så sent som i juni blev landet beordrat att spela sina två nästa hemmamatcher utan publik. Detta efter att den ökända ramsan hörts under en regional kvalturnering till OS i april.

LÄS MER:Loui Sand om självmordstankarna och resan mot att bli man

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS