Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fick lämna Gais – här är Bosko Orovics nya uppdrag

Från Gais – tillbaka till Utsiktens BK.
Bosko Orovic, 47, är klar som ny sportchef i division 1-klubben.
– Jag ser fram emot att arbeta för klubben igen, säger han till klubbens hemsida.

1–5 hemma mot Dalkurd den 14 juli blev droppen. Dagen efter meddelade Gais styrelse att tränaren Bosko Orovic hade fått sparken.

Hans tid i klubben stannade därmed på två år.

– Vi kände att beslutet var moget att tas, vi behövde göra en förändring, sa Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, då.

LÄS MER: Gais sparkar Bosko Orovic

Bosko Orovic har gått arbetslös sedan dess. Det behöver han dock inte göra speciellt länge till. Enligt vad GP erfar är 47-åringen klar som ny sportchef i Utsiktens BK – en klubb han tränade 2016–2017.

Senare under onsdagskvällen bekräftade Utsikten nyheten.

– Det är grymt kul att vara tillbaka i Utsikten. Jag har bara goda minnen från min tid här. Jag ser fram emot att arbeta för klubben igen och ihop med en stark ledarstab med Stefan Rehn i spetsen, säger Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Utsiktens BK är just nu på gång med en storsatsning. Benjamin von Jahf, vd:n och grundaren av EHRAB Gruppen, är nära att köpa 49 procent av klubben, vilket GP kunde berätta tidigare i veckan.

LÄS MER: Företagare köper 49 procent av Utsiktens BK

Drömmar och mål finns om att nå allsvenskan inom fem år.

Håller på att värva stora namn

Bosko Orovic kommer alltså bli en pusselbit i det bygget och jobba tätt ihop med huvudtränaren Stefan Rehn.

– Det gläder mig stort att vi rivstartar satsningen genom att få in Bosko Orovic som sportchef, säger Benjamin von Jahf till Utsiktens hemsida.

– Det påvisar vår seriositet och att vi menar allvar med det vi gör. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med en så pass erfaren och kompetent person med fötterna på jorden.

Förutom en ny sportchef siktar Utsikten på att förstärka truppen i jakten på serieavancemang. Med klasspelare ska sägas.

– Jag kan inte gå in på namn, men det är stornamn som vi håller på att värva. Nästa år satsar vi på att vinna söderettan, berättade Benjamin von Jahf tidigare i veckan.

LÄS MER: Utsiktens BK ska göra egen tv-serie

– Vi ska nog få in en åtta, nio spelare till totalt. Fyra, fem av dem är väldigt starka namn. Det känns riktigt kul! Sedan vill jag upp och se möjligheter utomlands, försöka få hit duktiga talanger som har en chans att växa inom "Kiken". Vi ska också utveckla akademin, se till så att den blir proffsig och bred. Det är det jag brinner för, att verkligen skapa möjligheter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.